Cum se vor desfășura festivitățile de sfârșit de an, în 2020. Măsura luată în toate școlile din România

Cum se vor desfășura festivitățile de sfârșit de an, în 2020. Măsura luată în toate școlile din România
Cum se vor desfășura festivitățile de sfârșit de an, în 2020. Măsura luată în toate școlile din România

Profesorii liceului au organizat o festivitate de absolvire pentru elevii de clasa a XII-a, în contextul epidemiologic, pentru a marca acest moment important din viața lor. Menționăm că pentru clasele a XII-a zi, a XIII-a seral şi frecvenţă redusă, anul şcolar se încheie în data de 29 mai 2020, iar pentru clasa a VIII-a, pe data de 5 iunie 2020, conform structurii anului școlar 2019-2020.

Festivitățile școlare, în plină pandemie

Astăzi, în curțile liceelor din Sălaj, cei peste 1.700 de absolvenți de liceu ar fi trebuit să intoneze ”Gaudeamus Igitur”, iar brațele lor să se umple de flori. Nu a fost însă așa. Astfel că, din cauza pandemiei de coronavirus, elevii de clasa a XII-a și-au luat rămas bun de la distanță de la colegi și profesori, dar și de la băncile în care au stat în ultimii patru ani.

Pentru a marca acest moment extrem de important din viața elevilor, cadrele didactice de la Liceul cu Program Sportiv ”Avram Iancu” din Zalău au pregătit azi, 29 mai, un eveniment cu totul special. Cu toate că absolvenții nu au putut fi prezenți, fotografiile le-au ținut locul pe scaunele aranjate în careu și decorate cu baloane colorate.

Liceul ”Avram Iancu” din Zalău, festivitate atipică

De asemenea, Directorul LPS Zalău, pe nume Mirel Seișanu, le-a transmis elevilor din an terminal, exprimându-și regretul că această zi nu a putut fi celebrată cum se și obișnuiește:

„Elevilor promoţiei 2020, clasa a XII-a, le vom rămâne în timp datori cu două luni şi jumătate de dăruire, cu nişte clipe de împlinire şi cu regretul, cu marele regret, că momentele emoţionante ale despărţirii de anii de liceu nu au putut fi trăite nici de elevi, nici de părinţi, nici de noi aşa cum s-ar fi cuvenit. Aici şi acum vrem să marcăm momentul despărţirii de şcoală, vrem să le aratăm aceeaşi consideraţie ca şi celorlalte generaţii, să le spunem: Mergeţi cu demnitate pe drumurile vieţii, reprezentaţi-ne oriunde şi mereu cu cinste şi onoare. Faceţi ca viitorul devenirii voastre să fie rod bogat al trecerii prin acest liceu. Succes, bucurii şi sănătate, un spirit sportiv şi optimist în tot ceea ce veţi face în viaţă”.

Și diriginta clasei, prof. Elena Bogdan, a strigat pentru ultima dată catalogul, apoi profesorii au lansat în văzduh baloanele de care erau ataşate fotografiile proaspeţilor absolvenţi.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI