A pus sare peste blugi și i-a lăsat la înmuiat. Ce s-a întâmplat cu pantalonii după ce i-a spalat

A pus sare peste blugi și i-a lăsat la înmuiat. Ce s-a întâmplat cu pantalonii după ce i-a spalat
Motivul incredibil pentru care să pui sare peste blugi. La asta sigur nu te aşteptai!

Blugii sunt, cu siguranţă, articolul vestimentar favorit al multora dintre noi, însă, cum sunt des purtaţi, aceştia îşi pierd, prin spălare, culoarea. Din fericire, există un truc cu ajutorul căruia poţi păstra ţesătura ca nouă: sarea. Iată ce trebuie să faci pentru asta!

De ce să pui sare peste blugi

Dacă doreşti să păstrezi culoarea blugilor intactă, atunci apelează la trucul prezentat mai jos. Este simplu, ieftin şi cu efect garantat, spun specialiştii. Ai nevoie de 200 de grame de sare şi 200 de ml de apă. Aşază pantalonii într-un lighean cu apă, apoi toarnă sarea. Amestecă bine blugii pentru ca sarea să se dizolve şi lasă-i la înmuiat pentru 30 de minute. Nu îţi mai rămâne decât să îi pui în maşina de spălat la un program obişnuit. Simplu, nu-i aşa? Astfel, nu vei mai păta celelalte rufe spălate împreună cu pantalonii, iar ei vor fi ca noi pentru o perioadă mai lungă de timp.

Unul dintre cei mai importanţi producători de jeans din lume spune că oamenii din întreaga lume greşesc atunci când îi spală foarte des.

“Ştiu că sună dezgustător, dar blugii de pe mine nu au intrat încă într-o maşină de spălat. Ştiu. Dar încă nu m-am îmbolnăvit de nimic”, a spus directorul executiv Levi’s.

Mai mult, acesta spune că în loc să fie spălaţi, blugii trebuie ţinuţi în congelator timp de 24 de ore. Tot ce ai de făcut este să îi pui într-o pungă pe care să o închizi ermetic şi să aştepţi.

Motivul incredibil pentru care să pui sare peste blugi. La asta sigur nu te aşteptai!
Motivul incredibil pentru care să pui sare peste blugi. La asta sigur nu te aşteptai!

Cum se spală corect blugii

Dacă ai avut surpriza să rămâi fără pantalonii preferaţi după doar câteva spălări, atunci trebuie să afli cum se spală corect blugii. În primul rând, este obligatoriu ca apa să fie rece. Mai exact, nu folosi un program cu mai mult de 30 de grade C. De asemenea, îi poţi întoarce pe dos înainte de a-i pune în maşină.

Detergentul este şi el foarte important în această privinţă. Foloseşte capsule sau detergent lichid special pentru rufe colorate sau închise la culoare. Înainte de prima spălare, îi poţi ţine într-un amestec de apă rece cu puţin oţet pentru 30 de minute.

Mai mult, e bine să folosești uscătorul de rufe cât mai rar pentru că există riscul să îţi rămână mici. Uită şi de fierul de călcat pentru că îi uzează mai repede decât ţi-ai fi închipuit vreodată.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI