Pentru a găsi aroma și prospețimea fructelor și a legumelor de vară și în sezonul rece, toamnă de toamnă se repetă aceeași poveste: pregătirea deliciilor din cămară. Printre ele, și roșiile la borcan.
Ingrediente
Mod de preparare
Pregătirea bulionului de care va fi nevoie pentru conservarea roșiilor – Alege roșiile cărnoase, bine coapte, și pasează-le cu ajutorul unei ustensile de bucătărie. Pune sucul de roșii obținut într-o oală, pe care o lași la foc mediu pe aragaz. Când nu se mai formează spumă, bulionul este practic gata și se poate turna în sticle sau se poate fierbe mai mult, pentru a-l face mai scăzut și a nu ocupa mult loc în încăperea unde urmează a fi depozitat.
După ce el este gata, treci la pasul următorul. Pune o oală cu apă pe foc, iar separat pregătește un castron mare cu apă rece. Alege roșii cărnoase și sănătoase și crestează-le coaja în formă de cruce. Când apa fierbe, opărește roșiile timp de 30 de secunde, maximum un minut, apoi scoate-le. Pielița care învelește roșiile se va desprinde cu ușurință.
Curăță roșiile de pieliță și taie-le în două bucăți. Nu uita să îndepărtezi și partea lemnoasă și semințele, dacă au mai multe, apoi taie în cuburi și pune-le într-un castron, pentru moment.
Pune treptat roșiile în borcanele sterilizate, pe care le lași în tava cuptorului, adăugând treptat și bulionul fierbinte și lovind ușor borcanele de masă, pentru a se tasa conținutul și a se elimina din golurile de aer.
Roșiile și bulionul se vor adăuga succesiv, în trei tranșe, până se va umple complet borcanul. Poți adăuga, după gust, leuștean sau alte ierburi aromatice, apoi acoperă conținutul borcanului cu bulion, roșiile rămânând bine acoperite.