Cum se prepară drojdia de casă, uşor şi ieftin. Ai nevoie de doar 4 ingrediente

Cum se prepară drojdia de casă, uşor şi ieftin. Ai nevoie de doar 4 ingrediente
Cum se prepară drojdia de casă, uşor şi ieftin. Ai nevoie de doar 4 ingrediente

Acum nu mai este nevoie să ieșiți mereu din casă pentru a cumpăra pâine. O poți face simplu și ieftin chiar acasă. Pentru a face drojdie de casă, sunt necesare doar câteva ingrediente.

Cum se prepară drojdia de casă, uşor şi ieftin

Drojdia este unul dintre cele mai căutate produse de când a început pandemia de coronavirus. Speriați peste măsură că vor rămâne fără pâine pe masă, românii și-au cumpărat acasă materia primă, astfel că în numai o săptămână, s-au vândut, în toate magazinele din țară, două milioane de pachete de drojdie, triplu față de cât era normal.

Pentru a face drojdie de casă, ai nevoie, așadar, doar de câteva ingrediente, însă secretul este că trebuie lăsat la fermentat o perioadă destul de lungă de timp.

Maiauaa este o drojide sută la sută naturală, care poate fi folosită în creșterea aluaturilor pentru pâine, cozonac sau biscuiți.

Ingrediente

  • 100 g făină albă de forţă
  • 100 g făină de secară sau făină integral
  • 200 g apă
  • 1 linguriţă miere

Cum se prepară maiaua

În ziua 1 – se amestecă 100 g de făină albă de seceară sau integrală, într-un borcaan de 800 g sau de 2 litri, 1 linguriță de miere și 200 g de apă la temperatura camerei. Se pune deasupra o farfurioară, ca să respire, și se lasă pe masă timp de 12 ore.
După 12 ore: La acest interval, o să observi că desupra se formează niște ”bulbuci” micuți. Va mirosi ușor a acru, dar nu neplăcut. Se folosește acu, încă 100 g de făină albă și 100 ml de apă la temperatura camerei. Se amestecă totul și se lasă la fermentat, tot cu farfuria deasupra, alte 12 ore. Acest proces se repetă.

Drojdia ar trebuie să fie gata după 36 de ore. În cameră trebuie să fie o temperatură de 22-25 de grade C. Compoziția nu se pune la frigider, nici pe calorifer sau pe sobă. Făina folosită trebuie să fie făină albă. Apa nu trebuie însă să fie de la robinet, ci apă plată, de izvor sau de fântână. Cu cât maiaua este mai veche, cu atât mai puternică și viguroasă va fi pâinea obținută. Atunci când maiaua își dublează volumul în trei ore, este deja gata.

Urmăriți Playtech.ro și pe