19 apr. 2022 | 14:42

Cum se prepară carnea corect. Trucuri utile pentru masa de Paște

Utile
Cum se prepară carnea corect. Trucuri utile pentru masa de Paște
Cum se prepară corect carnea pentru Paște?

Paștele este sărbătorit deseori în familie, iar românii adoră mesele întinse pe care să se regăsească în special preparatele tradiționale. Multe dintre gospodine se pregătesc deja în avans pentru ziua cea mare și își doresc să își întâmpine invitații cu bunătăți care mai de care mai speciale. Cum trebuie preparată corect carnea? Ai mai jos o serie de trucuri utile pentru masa de Paște. Ce trebuie să faci pentru un fel de mâncare delicios?

Trucuri utile pentru gospodine: cum se prepară corect carnea de Paște?

Sărbătorile pascale se apropie cu pași repezi, iar gospodinele și-au organizat deja lista de cumpărături și au început să se gândească la cum va arăta masa festivă.

O zi atât de deosebită pentru românii care adoră sărbătorile nu poate trece neobservată. Mâncare și băuturile tradiționale românești se regăsesc din plin pe mesele din casele tuturor.

Cu toate astea, economiile din dreptul unor produse se văd clar. Oamenii au încercat să găsească o cale anul acesta pentru a-și face pe plac, dar și pentru a rămâne cu câțiva bani în buzunare din cauza scumpirilor uriașe din ultimele luni.

Indiferent de problemele financiare, majoritatea dintre ei au reușit cumva să pună și o bucată de carne pe masă. Chiar dacă ești începător în bucătărie, nu trebuie să te temi să o prepari.

Dacă faci vită la cuptor, atunci e nevoie să o lași înainte de gătit între 30 și 60 de minute la temperatura camerei. Ea se va relaxa și va avea o temperatură constantă, iar astfel se va pătrunde mai repede.

Un truc pentru aceasta este să o lași cu câteva minute mai puțin decât ai prefera, ulterior să o lași să se odihnească preț de câteva minute. Dacă nu ești atent, riști să o usuci.

Cum să îți dai seama că e gata?

De asemenea, specialiștii în gastronomie recomandă să nu înțepi friptura în timpul procesului de gătire pentru că își va pierde sucurile naturale. Cel mai bine este să te folosești de un clește.

Un pas foarte important este să marinezi carnea de orice fel înainte de a o pune în tigaie, la cuptor sau pe grătar. Carnea va fi mult mai gustoasă și fragedă și se va găti mai repede.

Înainte de orice proces, nu uita să încingi bine tigaia cu puțin unt sau să preîncălzești cuptorul. Dacă nu ai un termometru special, nu trebuie să te ferești să folosești degetele pentru a încerca bucățile de carne. Dacă e tare, înseamnă că e bine făcută. Dacă e elastică, atunci ai o friptură făcută mediu sau în sânge.

Parteneri
Iubita lui Silviu Prigoană, dezvăluiri incendiare după moartea milionarului. Ce decizie au luat copiii afaceristului
Redactia.ro
Ce s-a ales de îndrăgitul actor Dragoș Moștenescu. Americanu' face dezvăluiri despre fostul coleg din serialul la bloc: „Nu cred deloc că îi este ușor”
Click.ro
Povestea americanului manipulat de mamă ca să ajungă criminal. Dezvăluiri după ce a stat 20 de ani după gratii: „N-aș putea să o urăsc”
Digi24
Imagini NEMAIVĂZUTE cu Monica Tatoiu! Cum arăta pe vremea când se iubea cu Florin Călinescu
Vocea.biz
Care au fost ultimele cuvinte ale lui Silviu Prigoană. Prietenii lui au crezut că le face o farsă
Unica.ro
Cum scapi rapid de mucegai. Cea mai rapidă și ieftină metodă
EVZ.ro
Probleme în familia Ancăi Serea! Unul dinte băieții ei a ajuns la spital: ”Dureri mari în piept” | FOTO
Spynews
Imagini din casa lui Silviu Prigoană. E o fortăreață! Camerele copiilor arată ca în filmele SF. Tot confortul și mai mult de atât
Avantaje
PENALITĂȚI pentru ROMÂNII care STAU la BLOC! Proprietarii au 30 de ZILE la DISPOZIȚIE
Mediaflux
Războiul continuă! Anamaria Prodan l-a dat în judecată pe Dinte, martorul lui Laurentiu Reghecampf
Spynews.ro
Două alimente consumate zilnic de români s-au dovedit a fi cancerigene
Realitatea.net
UEFA a luat prima decizie dupe ce Kosovo a abandonat meciul cu România. De ce sunt vizate ambele federații
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro