Cum se poate contesta amenda pentru declarația pe propria răspundere. Model pentru contestație

Cum se poate contesta amenda pentru declarația pe propria răspundere. Model pentru contestație

Dacă ați primit sau veți primi amendă zilele acestea și credeți că ați fost nedreptățiți de poliție, aveți la dispoziție două variante, spune APADOR-CH. Menționăm că valoarea amenzilor crește simțitor.

Cum se poate contesta amenda pentru declarația pe propria răspundere. Model pentru contestație

O primă variantă este să plătiți amenda în 15 zile, plătind astfel jumătate din sumă, iar a doua variantă este contestarea în instanța pe raza căreia ați fost prinși.

APADOR-CH recomandă plata amenzii în termen de 15 zile, astfel încât dacă pierdeți în instanța contestația, să nu plătiți mai mult de jumătate din minimul acesteia.

Sfaturi pentru contestarea amenzii

  • Trebuie să vorbiți cu un avocat pentru a vă spune dacă aveți șanse să anulați amenda și să formulați plângerea pentru a o depune.
  • Trebuie să depuneți contestație în termen de 15 zile calendaristice de la momentul primirii procesului verbal, iar contestația se va depune la judecătoria de pe raza teritorială în care se afla strada pe care ați fost amendați.
  • În cazul în care trimiteți contestația la judecătoria greșită, aceasta va fi înregistrată și redirecționată către judecătoria competentă, iar asta ar putea însemna luni de întârziere.
  • Trebuie să anexați la contestație copii după procesul verbal și cartea de identitate, dar și alte acte doveditoare care să vă susțină afirmațiile.
  • Trebuie să aveți și un martor credibil, care să confirme varianta dvs. și să vină în fața instanței.
  • Trebuie să formulați contestația clar și concis și e bine să precizați că cereți judecarea în lipsă. De asemenea, este util să vă prezentați la proces, însă dacă nu puteți și nu ați cerut să se judece în lipsă, riscați suspendarea dosarului. În acest caz, trebuie să cereți repunerea dosarului pe rol în interval de un an, altfel acesta va fi închis.
  • Trebuie să depuneți și dovada plății a 20 de lei, taxa judiciară de timbru, iar dacă nu o faceți, plângerea va fi anulată.
  • Puteți trimite plângerea către instanță prin poștă, prin curier, fax sau e-mail. De asemenea, APADOR-CH prezintă și un model de plângere pe care puteți să îl utilizați.
DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI