Radu Banciu, atac dur la adresa Guvernului: „Din 15 mai trecem într-o altă etapă, în care vom fi amendați pe alte considerente”

Radu Banciu, atac dur la adresa Guvernului. Unde ajunge suma de 78 de milioane de euro încasată pe amenzi?

Jurnalistul Radu Banciu a vorbit miercuri seară în cadrul emisiunii “ Lumea lui Banciu” despre situația gravă din România. Acesta și-a exprimat indignarea vizavi de suma strânsă din amenzile date în această perioadă și misterul din spatele ei. Unde ajung aceste încasări?

Unde ajung cele 78 de milioane de euro încasate din amenzi?

Banciu este revoltat de faptul că statul „nu știe” unde va ajunge această sumă de bani încasată din amenzi, în condițiile în care  perioda următoare va fi una grea, în care oamenii vor avea nevoie de medicamente, ba chiar mai mult, se vorbește despre obligativitatea cetățenilor de a purta măști.

Potrivit prezentatorului de televiziune, ar fi vorba de o sumă de 78 milioane de euro în perioada 24 martie-19 aprilie, o perioadă de timp relativ scurtă. În egală măsură, Banciu este revoltat că toate aceste amenzi au fost date în ciuda declarațiilor oferite de premierul Orban, în care s-a specificat foarte clar că nu există o dispoziție în acest sens al “amenzilor la kilogram”.

Știrea amenzilor uriașe din România a depășit granițele

În emisiunea sa, Banciu s-a axat pe două probleme care i se par de neconceput: problema amenzilor, dezbătută și în presa din străinătate, în publicații precum BBC și Fox News și obligativitatea de a purta măști după 15 mai.

Două probleme avem azi de discutat. Una ar fi că am ajuns până la urechile englezilor, adică la BBC. Vorbesc aceștia despre noi. România ar fi campioană la amenzi. Grosul a fost între 24 martie și 19 aprilie.

S-ar întinde undeva până la suma de 78 de milioane de euro. Asta înseamnă echivalentul a cât au plătit toate companiile din România impozit către statul român în luna februarie.

Descurcăreți, așa cum suntem întotdeauna, am reușit în această perioadă. Sigur, nu noi, e vorba de neam, noi ca români, banii aceștia nefiind, evident, folosiți acolo unde trebuie și neavând o logică.

Văd că nu îndrăznește nimeni să-l întrebe nici pe tovarășul Vela, nici pe alți tovarăși sau tovarășe ce facem cu banii ăștia. Poate ar trebui să știm și noi, mai ales în această criză teribilă care ne paște din toate punctele de vedere.

Noi am recoltat, totuși, 78 de milioane de euro, fără să avem nicio utilitate. Sigur că nu au fost colectați toți dar, presupunând că vor veni acești bani, statul ar trebui să aibă o idee ce va face cu ei. De exemplu, problema măștilor și a mănușilor”, a afirmat Radu Banciu, potrivit stiripesurse.ro.

„De pe 15 mai trecem într-o altă etapă, în care vom fi amendați pe alte considerente”

A doua problemă ridicată la fileu este problema purtării măștilor începând cu 15 mai. Acesta consideră că odată cu această măsură impusă de autorități, va urma un alt val de amenzi.

Ați văzut că, din ce se speculează la televizor în momentul de față, peste trei săptămâni, adică undeva la 15 mai, ar urma să putem să ieșim din casă fără aceste adeverințe. Deci nu vom mai fi amendați pentru adeverințe, vom fi amendați începând cu 15 mai că n-avem mască sau mănuși.

Statul iar va câștiga 78 de milioane de euro în mai puțin de o lună, deoarece e foarte complicat să le ai pe toate la tine în permanență. Nu ai ratat ocazia să ai mănușile sau masca pe figură? Cu siguranță vei fi uitat altceva: poate n-ai acte, poate n-ai capul la tine, poate n-ai ceva ce să te expună în fața unei astfel de amenzi.

Deci, de pe 15 mai trecem într-o altă etapă, în care vom fi amendați pe alte considerente. Asta cu adeverința nu mai ține, că s-a plictisit lumea de ea. Vom ajunge într-o etapă superioară a dezvoltării.

Până pe 15 mai sperăm, totuși, să aflăm de undeva la ce folosește statul banii ăștia, că văd că nu în favoarea populației, așa cum se tot laudă. Nu ni s-au cumpărat măști, medicamente sau mănuși. Practic nu există nimic”, a adăugat Radu Banciu.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI