Cum se montează faianța. Uneltele necesare și etapele, pas cu pas, în acest tutorial VIDEO

Cum se montează faianța. Uneltele necesare și etapele, pas cu pas, în acest tutorial VIDEO
Cum se montează faianța. Uneltele necesare și etapele, pas cu pas, în acest tutorial

Cum se montează faianța? Chiar dacă este o lucrare simplă, de obicei oamenii nu știu cum să instaleze faianța în mod corect acasă. Cel mai important lucru este să aveți instrumentele și produsele adecvate. Aici vă arătăm ce trebuie să faceți pentru a finaliza cu succes această sarcină.

Cum se montează faianța

În primul rând, trebuie să vă asigurați că peretele pe care urmează să lucrați este suficient de plat. În acest caz, ar trebui să utilizați o riglă, de cel puțin 2 metri lungime. Dincolo de aceasta, suprafața trebuie să fie curată și rugoasă, astfel încât mortarul poată fi lipit în mod corespunzător pe perete.

Luați-vă timp pentru a repara și nivela toate zonele deteriorate sau neuniforme. Verificați de două ori pentru a vă asigura că suprafața este solidă din punct de vedere structural și că zona nu conține ceară, spumă de săpun și grăsimi.

Pentru o dispunere eficientă, începeți prin marcarea punctului central al fiecărui perete din cameră. Apoi, fixați liniile de cretă între punctele centrale ale pereților opuși pentru a indica centrul camerei. Efectuați toate ajustările necesare pentru a vă asigura că intersecția creează pătrate perfecte.

Cum se montează faianța. Uneltele necesare și etapele, pas cu pas, în acest tutorial
Cum se montează faianța fără să apelezi la meseriași

Începând din punctul central, așezați un rând de plăci libere de-a lungul liniilor centrale în ambele direcții. Folosiți distanțiere pentru plăci pentru a le îmbina uniform. Odată ce ajungeți la pereți, va trebui să tăiați plăcile de faianță pentru o potrivire adecvată. Dacă tăieturile necesare sunt mai mici decât jumătate dintr-o placă de faianță, puteți regla linia centrală.

Fixați o nuă linie cu o dimensiune de jumătate de faianță mai aproape de perete. Dacă este necesar, repetați acest pas de-a lungul liniei centrale care se intersectează pentru un design precis.

Pentru a face o cameră mare mai ușor de administrat, împărțiți fiecare secțiune în grile mai mici de 2 ‘x 3’ prin fixarea liniilor suplimentare paralele cu liniile centrale.

Uneltele necesare și etapele, pas cu pas, în acest tutorial

Mai târziu, trebuie să pregătiți mortarul, adăugând produsul sub formă de pulbere într-un coș de cauciuc cu apă. Pentru a obține o pastă omogenă, trebuie să utilizați un mixer profesional.

Următorul pas este aplicarea mortarului pe perete sau pe sol. Vom folosi mistrii și mistrii crestate cu o placă din oțel inoxidabil. Cu partea plană vom întinde mortarul și cu partea crestată îl vom pieptăna, astfel încât să putem obține o performanță mai bună din acel mortar. Cu cât faianța este mai mare, cu atât aderența trebuie să fie mai mare pe perete. De asemenea, vă recomandăm să lucrați în zone mici, pentru a evita uscarea mortarului.

În acest tutorial despre modul de instalare a plăcilor de faianță, vă reamintim că este important să folosiți distanțiere pentru plăci. Le veți folosi pentru a alinia plăcile și pentru a crea chituri perfecte, cu lățimi omogene. Un ciocan de cauciuc va fi, de asemenea, util pentru a lipi faianța de perete.

În cele din urmă, atunci când chiturile sunt curate și uscate, trebuie să le umplem cu mortar de chituri. Pentru această sarcină, veți folosi o mistrie de cauciuc. Cincisprezece minute mai târziu, curățați suprafața cu un burete umed. Când totul este din nou uscat, procedați la lustruirea întregului perete sau podea cu o cârpă curată și uscată.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI