Cum se face berea de casă. Cât de repede se prepară

Cum se face berea de casă. Cât de repede se prepară
Cum se face berea de casă. Cât de repede se prepară

Se apropie sezonul meselor festive. Alege să îți surprinzi invitații cu o halbă de bere de casă, făcută chiar de tine! Rețeta nu este deloc grea, iar gustul nu se compară cu cel al produselor din comerț. Nu-ți va veni să crezi cât de repede se prepară!

Berea de casă, nouă plăcere nevinovată a românilor. Cum se face ?

Perioada de izolare în casă a fost momentul ideal pentru descoperirea unor noi pasiuni și experimente culinare. O modă ce câștigă din ce în ce mai mulți adepți în rândul românilor este berea de casă. Băutura nu conține alcool și se face foarte ușor.  Imaginați-vă cum vor reacționa musafirii dacă la masa de Crăciun sau de Revelion veți servi bere de casă, făcută chiar de voi. Succesul este garantat atât în rândul femeilor, cât și bărbaților!

Rețetă bere de casă – Ingrediente:

Pentru a prepara propria rețetă de bere de casă, veți avea nevoie de patru ingrediente banale, pe care le puteți găsi cu ușurință în comert.

  • 2 linguri hamei sau cicoare sau orzo
  • 1 linguriță acid citric
  • 700 gr zahăr granulat
  • 5 gr drojdie uscată
Cum se face berea de casă. Cât de repede se prepară
Cum se face berea de casă. Cât de repede se prepară

Cum se prepară berea de casă:

Cele două linguri de hamei sau cicoare, lingurița de acid citric și întreaga cantitate de zahăr granulat se pun într-o oală suficient de mare (Atenție! Drojdia nu se adaugă în această etapă) care se lasă la foc potrivit. În momentul în care începe să fiarbă, se îndepărtează vasul de pe foc și se lasă să se răcească. În acest timp, se ia drojdia și se dizolvă. Se lasă la o parte aproximativ 3 sau 4 ore, până când începe să apară spuma. Când lichidul ajunge la temperatura de 30 de grade Celsius,  trebuie adăugată drojdia dizolvată. Apoi, berea obținută se toarnă în recipiente din sticlă și se strâng bine capacele.  ATENȚIE! Berea de casă trebuie consumată cât mai repede. Cu cât este depozitată mai mult timp, cu atât crește riscul ca recipientele să explodeze.

Ce nu trebuie să faci când prepari bere de casă

Pentru a fi siguri că rețeta folosită pentru a face bere de casă nu dă greș, trebuie să ținut cont de câteva trucuri și sfaturi. Astfel, după ce vasul în care a fiert amestecul este luat de pe foc, berea NU trebuie turnată în recipiente din plastic, adică faimoasele PET-uri. Acidul nu se va păstra corespunzător. Odată deschisă sticla, berea va trebui consumată foarte repede. În plus, în momentul în care este pusă în sticle, se recomandă ca berea să fie strecurată bine înainte. Recipientele folosite nu trebuie umplute mai mult de trei sferturi.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI