Cum se fierbe corect porumbul, de fapt. Ingredientul secret care te face să te lingi pe degete

Cum se fierbe corect porumbul, de fapt. Ingredientul secret care te face să te lingi pe degete
Cum să fierbi corect porumbul?

Porumbul fiert e mult așteptat în sezonul cald și o reală delicatesă la distracțiile de la malul mării unde vânzătorii ambulanți le vând cu tot cu texte comice românilor. Cum să-l faci acasă într-un mod corect? Ai nevoie de un ingredient secret pe care cu siguranță nu l-ai folosit până acum. Cum trebuie să-l prepari, de fapt?

Cum să fierbi corect porumbul?

Vedetele verii sunt cu siguranță pepenele, cireșele și nu în ultimul rând porumbul. Românii mănâncă foarte mult porumb fiert doar cu sare, în timp ce în alte popoare se servește mai des și pe post de garnitură alături de legume și carne. Deși pare unul din cele mai simple preparate, există câteva trucuri care să te ajute să-l faci mai bine și să aibă un gust mai bun decât cel pe care l-ai făcut până acum.

Piețele sunt pline, la fel și supermarket-urile, așa că e timpul să treci la treabă! Este important să știi soiurile și să îl alegi pe cel mai proaspăt. Concret, trebuie să ai grijă ca acesta să nu aibă pănușele ofilite și să aibă o culoare de un verde deschis. Pentru a nu se arde, păstrează câteva din ele după ce îl cureți și pune-le la baza vasului în care îl fierbi.

Același truc e valabil și pe deasupra ultimilor ștuleți care ajung în oală. Cel mai important pas este de departe cel în care adaugi untul. E un deliciu dacă adaugi unt peste el. Unii îl pun chiar la fierbere, rămânând lucios și cu boabele intacte, alții îl dau cu această grăsime după ce îl scot din apă.

Dacă știuleții sunt prea mari, pentru a-i fierbe mai rapid poți să îi rupi în două. Dacă vrei totuși să le păstrezi aspectul și să rămână întregi, alege un vas mare în care să încapă și peste care să torni multă, multă apă, cât să îi acopere. Pe parcursul fierberii este indicat să lași un capac peste vas, iar de la jumătatea timpului să îl descoperi măcar trei sferturi.

Valori nutriționale

  • O cană (164 grame) de porumb galben dulce conține (5):
  • Calorii: 177 calorii
  • Carbohidrati: 41 grame
  • Proteine: 5,4 grame
  • Grăsime: 2,1 grame
  • Fibra: 4,6 grame
  • Vitamina C: 17% din valoarea zilnică DZR
  • Tiamina (vitamina B1): 24% din DZR
  • Folat (vitamina B9): 19% din DZR Magneziu: 11% din DZR
  • Potasiu: 10% din DZR

Porumbul este un aliment versatil și oferă un gust aparte alături de alte legume și cărnuri. Este des utilizat de marii chefi de peste tot în lume pentru mâncăruri cu multe texturi.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI