Dacă te-ai confruntat cu flori ofilite și frunze care nu mai au aceeași culoare intensă de verde, atunci știi cât de frustrant este să îți moară plantele.
Cu toate acestea, există câteva trucuri cu ajutorul cărora îți păstrezi plante proaspete și vii o perioadă mai îndelungată de timp.
Mulți oameni preferă să primească flori în ghiveci, pentru că buchetele, oricât de impresionante ar fi, mor repede și se ofilesc în doar 2-3 zile, pe când o floare în ghiveci durează mult mai mult și te bucuri de ea o perioadă mai mare.
Ei bine, există și buchete de flori pe care, dacă le îngrijești corect, te poți bucura mai mult timp.
Pentru început, buchetul trebuie desfăcut din ambalajul în care vine, iar frunzele inferioare trebuie tăiate, la fel ca și codițele. Fă acest lucru cu o foarfecă ascuțită și taie codițele oblic, apoi pune buchetul în apă.
E bine să schimbi apa în fiecare zi, să stea departe de sursele de căldură și să nu le muți prea des, pentru că diferența de temperatură dăunează.
De asemenea, nu lăsa buchetele de flori primit lângă fructe, pentru că accelerează ofilirea lor.
Majoritatea plantelor iubesc lumina, iar un truc este să menții o temperatură echilibrată în camera în care le pui.
Evită curentul, fumul și frigul pentru ca plantele și buchetele tale să reziste mai mult timp.
Plantele cu multe frunze au nevoie de mai puțină apă pe timp de iarnă, în timp ce cele cu flori au nevoie de o cantitate mai mare.
Fiecare plantă are propriile nevoi, iar unele prosperă dacă le pui îngrășpmânt.
În general, păstrează plantele expuse la lumină medie naturală, deși sunt și plante care rezistă de minune la lumina artificială.
Cele cu flori pune-le în zone în care intră multă lumină ca să își păstreze culoarea vie și să înflorească.
Plantele trebuie mereu să fie umede, dar ai grijă să nu le îneci, dar nici să nu fie uscat pământul din jurul lor.
Udă planta doar când vezi că pământul este uscat la suprafaă. Ține câte o farfuriuță sub ghiveci, pentru ca excesul de apă să fie depozitat acolo.
În plus, evită udarea frunzelor și excesul de căldură sau de frig, ori mutarea lor prea devreme în casă sau pe balcon.