23 sept. 2021 | 15:04

Alimentele toxice dacă le reîncălzești. Greșeala neștiută de multe gospodine

Diverse
Alimentele toxice dacă le reîncălzești. Greșeala neștiută de multe gospodine
Mare grija la ele

Știai că unele alimente devin toxice dacă le încălzești? Există o listă cu mâncăruri care nu ar trebui să intre la cuptorul cu microunde pentru a fi încălzite.

Ce să nu reîncălzești niciodată

Explicația este că acestea devin toxice la temepraturi mari. Cu siguranță îți este la îndemână să îți încălzești prânzul la microunde, dacă te afli la locul de muncă sau ești pe grabă, însă unele alimente pot face mai mult rău decât bine atunci când sunt reîncălzite.

Chiar dacă mulți dintre noi gătim o cantitate mai mare de mâncare și suntem nevoiți să reîncălzim preparatele când le consumăm, există o serie de alimente care nu ar trebui preparate termic din nou.

Iată lista de alimente care devin toxice reîncălzite

Orez. Orezul este excelent pentru organism, datorită nutrienților pe care îi are. Doar că dacă stă prea mult la temperatura camerei după ce este gătit dezvoltă bacterii toxice pentru organism.

Reîncălzind orezul, bacteriile se înmulțesc periculos și poți avea probleme cu sistemul digestiv. Îl poți consuma rece și să încălzești restul de mâncare.

Cartofii sunt și ei toxici dacă îi reîncălzești. Fie că sunt cartofi fierți sau o mâncărică, nu reîncălzi cartofii pentru că devin toxici.

Mănâncă piureul sau mâncărica de cartofi rece sau păstrează cartofii fierți pentru o salată ca să nu mai fie nevoie de reîncălzire.

Ciupercile sunt și ele periculoase. Cu toate că sunt foarte bune de consumat pentru nutrienții și proteinele lor, ele îli schimbă compoziția și se transformă în îngrediente periculoase când sunt reîncălzite.

Te poți alege cu o toxiinfecție alimentară dacă nu ai grijă.

Ouă. Ouăle sau preparatele din ouă nu se reîncălzesc niciodată, pentru că devin toxice. Folosește ouăle rămase altfel și consumă-le reci.

Carnea de pui este și ea plină de proteine benefice pentru organism. Reîncălzită, carnea de pui își modifică structura proteinelor și devină toxică.

După gătire, depozitează puiul la rece, nu la temperatura camerei, ca să nu dezvolte bacterii nocive. Poți pune puiul care ți-a rămas în salate sau sandvișuri.

Parteneri
Tragedie în fotbalul românesc. A murit un fotbalist de la FCSB. Echipa lui Becali a făcut anunțul trist
Redactia.ro
Știai de beneficiile cafelei asupra ficatului? Ce trebuie să pui în ea, pentru a fi gustoasă și sănătoasă
Click.ro
Zelenski a refuzat să-i ceară scuze lui Trump. Marco Rubio explică de la ce a deraiat discuția. „Ne-a irosit timpul”
Digi24
Imagini cu Mihaela Prigoană! Văduva afaceristului este cu mult mai tânără decât el FOTO
Vocea.biz
„Mă întreabă lumea”. Anunțul Andreei Raicu, la 47 de ani, după ce oamenii au întrebat-o dacă e însărcinată
Unica.ro
Crimă la Casa Albă. Thrillerul ce aduce la nopți nedormite, din martie, pe Netflix
EVZ.ro
Horoscop sâmbătă, 1 martie 2025: Capricornii au visuri și planuri de plecare în concediu
Spynews
Impozitul obligatoriu pentru proprietarii de apartamente. E separat de taxele plătite către Primărie
Capital.ro
Cum arată vila de 1,5 milioane de euro a Ioanei Băsescu. Are ieșire la lac, ponton și garaj privat pentru șalupe. Numai în filme mai vezi așa ceva
Avantaje
Fostă concurentă de la iUmor sezonul 13, diagnosticată cu leucemie. Primele declarații despre starea de sănătate / VIDEO
Spynews.ro
Cel mai murdar oraș din România. Localnicii se plâng de gunoaie necolectate și de o infrastructură de salubrizare jalnică
Realitatea.net
Au început filmările pentru cel mai așteptat show al anului: Insula Iubirii! Radu Vâlcan, primele declarații despre sezonul 9
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro