Cei mai scumpi cartofi prăjiți din lume costă o mică avere. Românii mănâncă o lună de banii aceștia

Cei mai scumpi cartofi prăjiți din lume costă o mică avere. Românii mănâncă o lună de banii aceștia
Cat costa cei mai scumpi cartofi prajiti din lume

Poate nu te-ai gândit la asta niciodată, dar cea mai scumpă porție de cartofi prăjiți din lume costă o adevărată avere. Românii mănâncă o lună de banii aceștia. De unde se pot comanda și care este celebrul restaurant care servește această delicatesă. Nu, nu se află în România.

Cât costă cei mai scumpi cartofi prăjiți din lume

Gurmanzii sunt cunoscuți pentru faptul că adoră mâncarea și nu se dau în lături atunci când vor să-și satisfacă anumite pofte culinare.

Iubitorii de mâncăruri sofisticate sunt în state să scoată din buzunar și o mică avere doar pentru a gusta unele dintre cele mai controversate preparate, alții adoră să-și facă poftele și să servească masa la unele dintre cele mai cunoscute localuri din lume.

Cea mai scumpă porție de cartofi prăjiți se servește la Serendipity3, un restaurant exclusivist din inima orașului New York. Amatorii pot savura acest preparat pentru suma fabuloasă de 200 de dolari sau 170 de euro pe porție.

Dacă vă întrebați de ce ar plăti cineva o sumă atât de mare pentru o porție de cartofi prăjiți, ei bine, explicația este destul de simplă. Această farfurie este preparată cu sirop de trufe și șampanie.

Rețeta de la Scrooge McDuck deţine noul record. A fost certificat de Cartea Recordurilor Guinness, pentru cel mai scump fel de mâncare de cartofi din lume. Restaurantul newyorkez este renumit, de asemenea, pentru cel mai scump milkshake şi cel mai scump sandviş de pe planetă.

Cum se prepară cei mai scumpi cartofi din lume

Persoanele care preferă ca mâncarea lor să aibă un gust sofisticat și exclusivist nu vor fi dezamăgiți de această porție de cartofi prăjiți. Chefii bucătari care au inventat această rețetă sunt Joe Calderone şi Frederick Schoen-Kiewert. Cei doi bărbați prepară cartofii într-un mod inedit.

Legumele folosite sunt cartofi Chipperbeck, cunoscuți pentru calitatea lor superioară. Secretul acestei rețete de lux constă în câteva detalii de primă clasă.

Pentru început, cartofii sunt albiţi în şampanie Dom Perignon şi şampanie Ardenne J. LeBlanc, daţi cu oţet francez, apoi gătiţi de trei ori în grăsime pură de gâscă din sud-vestul Franţei.

Foarte important este faptul că peste acești cartofi nu se pune orice fel de ketchup, ci se folosesc Pecorino Tartufello delle Crete Senesi, fulgi italieni de trufă neagră şi sare Guérande.

Ca dressing, cei mai scumpi cartofi din lume se servesc alături de un sos Mornay făcut cu lapte de la vacă hrănită doar cu iarbă, unt de trufă neagră şi brânză Gruyere elveţiană.

La final, pentru prezentare, totul este presărat cu pudră de aur comestibilă de 23 de karate şi servit pe un platou din cristal Baccarat. După acest procedeu complicat, nu este de mirare faptul că o singură porție costă 200 de dolari.

Recordul celor doi celebri bucătari a fost atins pe data de 13 iulie, de Ziua Naţionale a Cartofilor prăjiţi, când restaurantul a intrat în Cartea Recordurilor.

„Suntem atât de onoraţi că am fost recunoscuţi de Guinness World Records pentru crearea celor mai scumpi cartofi prăjiţi, „Crème de la Crème Pommes Frites”, şi aşteptăm cu nerăbdare să creăm reţete şi mai piperate în viitor”, a declarat chef Joe Calderone, directorul creativ al restaurantului Serendipity3, conform celor de la Gândul.