Cum se fierb pastele corect, de fapt. Greșeala asta le strică, dar românii tot o fac

Cum se fierb pastele corect, de fapt. Greșeala asta le strică, dar românii tot o fac
Cum să fierbi corect pastele? Greșeala pe care o faci fără să-ți dai seama

Unii fac o greșeală imensă până și la unul din cele mai simple preparate. Deși pare că o porție de paste n-are cum să-ți aducă atât de multe bătăi de cap, se poate întâmpla și la case mai mari din cauza unor detalii pe care le pierde multă lume din vedere. Ce greșeală faci?

Cum să fierbi corect pastele? Există o greșeală pe care mulți o fac fără să-și dea seama

Ai crede că o porție de paste nu poate să fie greu de făcut, dar există câteva detalii de care unii nu țin cont. Pastele sunt un preparat specific italienesc ce a ajuns să fie adorat în multe alte țări de peste tot din lume și abordat diferit în funcție de gastronomiile zonelor. Acestea se pot mânca amestecate cu legume, sosuri, brânzeturi și tipuri nenumărate de carne sau diverse alte combinați dintre ingredientele enumerate anterior.

Cu toate astea, primul pas este să le fierbi corect pentru ca mai apoi să le poți degusta ca la carte cu ce dorești. Prima greșeală pe care cei mai mulți o fac este că pun pastele când apa nu e fiartă. Ea trebuie să fie caldă atunci când dorești să le pregătești. Trebuie să aștepți până ce apa ajunge la 100 de grade, adică după câteva minute cu flacăra mare. Dacă le pui când ea e încă rece acestea se vor lipi.

Trucuri utile

Fierberea e cuprinsă între 5 și 15 minute (în funcție de tipul de paste) și NU trebuie să reduci temperatura în timpul gătirii. Pastele se scurg imediat și nu se clătesc după fierbere. Un truc util este să le dai cu puțin ulei de măsline, dacă nu ai terminat încă de făcut combinația de brânză/carne/legume cu care vrei să o serveși. Astfel vei mai avea încă puțin timp fără ca ele să se lipească între ele.

Cel mai delicios mod este să le mai gătești puțin alături de sosurile în care le dorești, pentru că așa vor reuși aromele să intre și în ele. Italienii le preferă simple, iar rețele de bază ale lor sunt carbonara sau cu pesto și roșii uscate. Românii au plecat și ei de la rețeta originală și au modificat-o după bunul plac, așa că în unele zone se mănâncă des budinca de paste dulci sau paste cu nucă, pesmet și zahăr.

Alte rețete cu paste pe care trebuie să le încerci

-Spaghete cu sos de roșii
-Paste cu carne tocată din conservă
-Paste Arrabiata
-Spaghete Carbonara

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI