Cum se fierb corect ouăle moi și cele tari. Secretul pe care trebuie să îl afli

Cum se fierb corect ouăle moi și cele tari. Secretul pe care trebuie să îl afli
Cum se fierb corect ouăle

Se apropie Paștele și gospodinele vor începe în curând pregătirile. Vopsitul și fiertul ouălor vor reveni din nou în prim plan și, ca de fiecare dată, te vei întreba cum se fierb corect ouăle pentru a fi moi sau tari. În rândurile de mai jos vei afla secretul.

Când vine vorba de mâncare, fiecare are preferințele lui, chiar și atunci când în farfurie se află banalul ou. Unii preferă omleta, alții ouăle prăjite în tigaie, iar alții pe cele fierte. Iar cele din urmă pot fi moi sau tari. Pentru că nu poți vedea dincolo de coajă, de multe ori oul poate să nu îți iasă chiar așa cum îți dorești. Dar pentru asta există un secret.

Pentru început, trebuie să știi că durata de gătit este importantă, dar nu înseamnă totul. Tehnica de fierbere este cea care poate face diferența dintre un ou moale și unul tare.

Cum și cât se fierb ouăle pentru a fi moi sau tari

În primul rând, metoda tradițională de gătit pare să fie greșită. Ouăle nu se pun în apă în momentul în care aceasta clocotește. De fapt, ouăle nici măcar nu trebuie să stea în apă aflată la punctul de fierbere.

Ouăle se pun într-un vas cu apă care se așază pe foc. Mare atenție, acestea trebuie să aibă loc suficient în vas pentru a fi acoperite de apă, dar nu trebuie să stea unele peste celelalte. Se lasă pe foc până în momentul în care încep să apară bule în apă, iar ouăle se mișcă în vas. Este momentul să opriți focul și să acoperiți vasul cu un capac sau cu o farfurie.

Pentru ouă moi

Țineți vasul acoperit timp de 3 minute dacă doriți ca ouăle să fie moi, cu un albuș solid în mare parte și cu un gălbenuș sub forma unui lichid gros.

Pentru ouă normale

Țineți vasul acoperit timp de 12 minute pentru ouă cu albuș tare, dar care să nu fie uscat. Gălbenușul va fi mediu, adică nici prea moale, dar nici prea tare.

Pentru ouă tari

Țineți vasul acoperit timp de 15 minute pentru a obține ouă tari.

Dacă doriți să le consumați calde, puneți oăle pentru scurt timp în apă rece sau lăsați-le mai mult dacă vă plac reci. Poftă bună!