Cum se fierb cartofii corect, de fapt. Greșeala pe care toți românii o fac lasă leguma fără pic de gust

Cum se fierb cartofii corect, de fapt. Greșeala pe care toți românii o fac lasă leguma fără pic de gust
Mulți români fac această greșeală când fierb cartofii

Toată lumea știe să fiarbă cartofii! Însă, nu mulți sunt cei care știu cum să facă acest lucru pentru ca legumele să fie gustoase și să își păstreze proprietățile. În continuare vă prezentăm o metodă excelentă de a fierbe cartofii.

Cum se fierb corect cartofii

Înainte de a curăța cartofii, se pune apa la fiert. Când aceștia sunt gata de curățat și de tăiat, apa trebuie să clocotească. În ceea ce privește tăierea cartofilor, cel mai bine este ca aceștia să fie de dimensiune potrivită. Dacă sunt tăiați în cubulețe mici, aceștia se vor fierbe mai repede, dar își vor pierde gustul. După ce cartofii au fost curățați și tăiați, îi puneți în apa clocotită. Înainte de acest lucru, adăugați în apă o mână de sare mare. Când observați că apa începe să fiarbă din nou, dați focul mai mic.

Pentru fierberea cartofilor, aceștia ar fi bine să fie medii sau mari. Este indicat să îi așezi în apă clocotită sărată, nu să îi lași să fiarbă de la început. În acest fel aroma, vitaminele și mineralele vor rămâne în interior. În medie, timpul de gătire al cartofilor este de aproximativ 20 de minute, în funcție de mărimea bucăților. După 15 minute, străpungeți un cartof cu un cuțit sau furculiță și dacă intră ușor, este gătit.

Cum să cureți ușor cartofii fierți în coajă

Există un truc ce poate ajuta să facem asta în doar câteva minute, fără să avem prea multe bătăi de cap. Ce este de făcut ca să terminăm mai repede treaba în bucătărie?

Mulți dintre noi întâlnim această problemă la curățarea cartofilor. Pe de altă parte, alții au găsit soluția și îi fierb deja decojiți și tăiați. Însă cartofii prind alt gust dacă sunt lăsați pur și simplu în apă. Românii gătesc multe multe preparate care au cartofii la bază, iar asta presupune deja încă o activitate migăloasă pe care toate gospodinele o detestă. Dacă nu ai răbdare ori timp să lași cartofii să se răcească foarte bine, curățatul lor poate deveni o mare bătaie de cap.

O modalitate foarte simplă pentru a face acest lucru cât mai repede este să-i tai ușor de jur împrejur, pe orizontală, nu foarte adânc. Cartofii trebuie puși la fiert în coajă, lăsați la foc până dau în clocot, iar după ce au fiert bine trebuie scurși de apă. Îi lăsăm la răcit și punem peste ei apă rece. După toate acestea, este foarte simplu să înlături coaja lor, cu mâna.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI