Bucătarul Ovidiu din Bacău sau Bărbosu, așa cum este cunoscut în mediul online, a dezvăluit cum se prepară scrob ca în Moldova. În continuare poți consulta câteva tips-uri pentru a obține un fel de mâncare savuros, precum și lista ingredientelor de care ai nevoie și modul de preparare.
Scrobul preparat ca în Moldova îți lasă gura apă, mai ales dacă ești un fan al mâncărurilor tradiționale. Este gătit în untură topită de la carnea la garniță. Un adevărat deliciu! Înainte de a-ți prezenta rețeta lui Bărbosu, îți oferim câteva trucuri de care să ții cont pentru a obține un preparat perfect.
Gătirea scrobului la flacără mare poate face ouăle să devină cauciucate. Optează pentru a regla flacăra la intensitate mică sau medie.
Dacă uleiul sau untura, în cazul de față, este prea multă ca și cantitate, alege să separi o parte din ea și să o pui într-un alt vas, gătind scrobul corect pentru a nu ieși prea gras.
Poți mânca scrobul cu carne la garniță alături de: brânză rasă, ciuperci, ceapă, șuncă și alte ingrediente, în funcție de preferințe. Cele prezentate în acest articol sunt orientative.
Dacă trăiești în vest, vei observa că scrobul se consumă, de obicei, cu ardei verde, ceapă și bacon. O ompletă de acest fel, asezonată cu brânză cheddar, poți pune la masă dacă ai oaspeți care nu sunt obișnuiți cu mâncărurile cu multă grăsime.
Dacă nu îți place carnea la garniță, poți opta pentru a consuma scrobul clasic alături de verdețuri proaspete, tocate sub formă de salată sau încorporate în ou. Poți încerca și alte umpluturi pe bază de avocado, roșii sau cartofi.
Scrobul ca în Moldova, din ouă cu carne la graniță, este gata. Poate fi servit în forma propriu-zisă, însă pentru un gust savuros îți recomandăm să îl pui pe masă alături de murături și chiar mămăliguță. Toată lumea va fi mulțumită de rezultat. Poftă bună!