21 mart. 2020 | 08:20

Cum se face pâine fără drojdie. Secretul bucătarului Antonio Passarelli

Utile
Cum se face pâine fără drojdie. Secretul bucătarului Antonio Passarelli
Cunoscutul Antonio Passarelli arată care este trucul său pentru pâinea fără drojdie

Antonio Passarelli le satisface curiozitatea cea mai mare a românilor din ultima perioadă. Care este secretul său pentru pâinea fără drojdie? Ce ingrediente secrete folosește cunoscutul chef pentru a-i ieși pâinea?

Secretul pâinii fără drojdie. Antonio Passarelli dezvăluie o nouă rețetă

Antoio Passarelli dezvăluie un secret! Drojdia a dispărut pur și simplu din magazine, din cauza haosului creat de pandemia de coronavirus. Românii au luat cu asalt magazinele și au cumpărat mai mult decât prevede legea, negândindu-se la ceilalți care vor rămâne fără nimic. Cei mai mulți au cumpărat un singur produs cu baxurile. Majoritatea gospodinelor și-au făcut griji că după ce termină pâinea pe care o au în casă nu mai au posibilitatea să facă ele alta, din caza lipsei de adaos care să o facă să crească.

Cu toate astea, există o posibilitatea care să rezolve totul. Izolat într-un palat din vecinătatea Bucureștiului, Passarelli continuă să gătească acasă și să se bucure de liniște. ”Este o rețetă veche, nu atât de complicată, pe care am învățat-o în Italia, la școala de bucătari, în urmă cu vreo 30 de ani, de la un profesionist ce avea studii și în chimie.. Acasă îi spune Lievito madre vivo (Drojdie-mama vie)”, a spus cunoscutul chef.

Antonio Passarelli dezvăluie secretul pâinii fără drojdie

Antonio Passarelli dezvăluie secretul pâinii fără drojdie

Rețeta pentru pâine

”Eu fac pâine din 100 ml nectar de pere, se poate și din mere ori alt suc natural, dar nu unul din comerț (trebuie un nectar stors din fructe dulci), de asemenea, 200 grame de făină și 100 ml apă carbogazificată care ajută la declanșarea efectului de dospire. Amestecul se acoperă cu un celofan și trebuie ținut circa 48 de ore lângă un calorifer (26-28 grade Celsius), timp în care își triplează volumul. Apoi scoatem coca, tăiem cât avem nevoie, o ”hrănim” tot cu făină, altă jumătate de kilogram, și 250 ml apă. Acoperim cu celofan, legăm cu sfoară, lăsăm la dospit alte patru ore și, după asta conținutul extras poate fi folosit pentru pâine. Operațiunea poate fi repetată la 24 de ore, iar aluatul din friginer îl folosim pe post de drojdie”
Antonio Passarelli

Parteneri
Care este numele real al lui Culiță Sterp. Ce apare în buletinul lui, de fapt
Redactia.ro
Clădirea emblematică din București, demolată. Palatul impunător a fost construit în mai puțin de un an
Click.ro
Decizie fără precedent a BEC. Un candidat la președinție trebuie să șteargă toate materialele de promovare online
Digi24
Imagini cu Mihaela Prigoană! Văduva afaceristului este cu mult mai tânără decât el FOTO
Vocea.biz
Femeia care le știa toate secretele rupe tăcerea! Ce a povestit Flora Năstase despre intimitatea relației dintre Adriana Bahmuțeanu și Silviu Prigoană. 'Silviu mă suna'
Unica.ro
Furtuna de zăpadă Jari. Meteorologii sunt derutați de amploarea dezastrului
EVZ.ro
Adriana Bahmuțeanu, primele declarații după ce băieții ei au fost luați de Protecția Copilului. Fosta soție a lui Silviu Prigoană nu și-a văzut nici acum fiii
Spynews
Apare o nouă taxă la bloc. O plăteşte toată lumea. Nu contează dacă te-ai debranșat și ai centrală
Capital.ro
Victorie pentru Adriana Bahmuțeanu! Copiii ei au fost scoși din casa tatălui decedat. Ce se întâmplă acum cu Eduard și cu Maximus
Avantaje
Putin se RĂZBUNĂ! RACHETA rușilor care a SPERIAT țările NATO
Mediaflux
Breaking news! Alina Petre a obținut un ordin de protecție pentru 5 zile împotriva celui de care s-a despărțit, dar care îi este încă soț. Vedeta se teme pentru viața ei
Spynews.ro
Două alimente consumate zilnic de români s-au dovedit a fi cancerigene
Realitatea.net
Cod roșu de viscol în mai multe județe ale țării! În ce zone sunt așteptate ninsori și vânt puternic. Ce au anunțat meteorologii
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro