21 mart. 2020 | 08:20

Cum se face pâine fără drojdie. Secretul bucătarului Antonio Passarelli

Utile
Cum se face pâine fără drojdie. Secretul bucătarului Antonio Passarelli
Cunoscutul Antonio Passarelli arată care este trucul său pentru pâinea fără drojdie

Antonio Passarelli le satisface curiozitatea cea mai mare a românilor din ultima perioadă. Care este secretul său pentru pâinea fără drojdie? Ce ingrediente secrete folosește cunoscutul chef pentru a-i ieși pâinea?

Secretul pâinii fără drojdie. Antonio Passarelli dezvăluie o nouă rețetă

Antoio Passarelli dezvăluie un secret! Drojdia a dispărut pur și simplu din magazine, din cauza haosului creat de pandemia de coronavirus. Românii au luat cu asalt magazinele și au cumpărat mai mult decât prevede legea, negândindu-se la ceilalți care vor rămâne fără nimic. Cei mai mulți au cumpărat un singur produs cu baxurile. Majoritatea gospodinelor și-au făcut griji că după ce termină pâinea pe care o au în casă nu mai au posibilitatea să facă ele alta, din caza lipsei de adaos care să o facă să crească.

Cu toate astea, există o posibilitatea care să rezolve totul. Izolat într-un palat din vecinătatea Bucureștiului, Passarelli continuă să gătească acasă și să se bucure de liniște. ”Este o rețetă veche, nu atât de complicată, pe care am învățat-o în Italia, la școala de bucătari, în urmă cu vreo 30 de ani, de la un profesionist ce avea studii și în chimie.. Acasă îi spune Lievito madre vivo (Drojdie-mama vie)”, a spus cunoscutul chef.

Antonio Passarelli dezvăluie secretul pâinii fără drojdie

Antonio Passarelli dezvăluie secretul pâinii fără drojdie

Rețeta pentru pâine

”Eu fac pâine din 100 ml nectar de pere, se poate și din mere ori alt suc natural, dar nu unul din comerț (trebuie un nectar stors din fructe dulci), de asemenea, 200 grame de făină și 100 ml apă carbogazificată care ajută la declanșarea efectului de dospire. Amestecul se acoperă cu un celofan și trebuie ținut circa 48 de ore lângă un calorifer (26-28 grade Celsius), timp în care își triplează volumul. Apoi scoatem coca, tăiem cât avem nevoie, o ”hrănim” tot cu făină, altă jumătate de kilogram, și 250 ml apă. Acoperim cu celofan, legăm cu sfoară, lăsăm la dospit alte patru ore și, după asta conținutul extras poate fi folosit pentru pâine. Operațiunea poate fi repetată la 24 de ore, iar aluatul din friginer îl folosim pe post de drojdie”
Antonio Passarelli

Parteneri
De ce se mănâncă pomana porcului de Ignat deși suntem în Postul Crăciunului
Redactia.ro
Serialul numărul, 1 pe Netflix. E inspirat din evenimente reale și a oprit planeta în loc!
Click.ro
Ultimele mesaje trimise de pe front de soldații ruși. „E un munte de cadavre”. Mărturii cutremurătoare
Digi24
Imagini cu Mihaela Prigoană! Văduva afaceristului este cu mult mai tânără decât el FOTO
Vocea.biz
Cât costă pantofii de lux pe care îi poartă Marcel Ciolacu. Au garanție pe viață!! 'Am două perechi... Ai lui Grindeanu sunt identici. Nu port alți pantofi'
Unica.ro
Metode de a controla umiditatea. Scapi de condens și mucegai!
EVZ.ro
Un bărbat și-a ucis soția în luna de miere. Înainte să comită crima, spunea despre femeie că este „totul” pentru el
Spynews
S-a stins din viață marele actor. Lumea toată l-a iubit: Nu e corect, merita mai mult timp!
Capital.ro
Pentru el s-a transformat Maria Popovici? A fost surprinsă la ceas de seară cu un bărbat elegant și galant. Divorțul de Mincu a schimbat-o radical. 20 de imagini în care nu o mai recunoști
Avantaje
El va fi VIITORUL PREȘEDINTE al României? CUTREMUR la nivel național
Mediaflux
Ion Șaulescu de la Mireasa, sezonul 4, adevărul despre separarea de Raluca, după trei ani de relație: „Nu sarcina a fost motivul”. Ce s-a întâmplat între foștii concurenți
Spynews.ro
Rezultate Loto azi, 22 decembrie 2024. Numerele câștigătoare duminică la 6/49, Joker, 5/40, Noroc, Super Noroc și Noroc Plus
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro