Medicul Monica Pop, anunț pentru românii care își fac provizii. Care sunt alimentele pe care le recomandă

Biscuiții și ceaiurile, provizii recomandate de Dr. Monica Pop

Alimentația trebuie să fie una cât mai corectă în această perioadă de criză fără precedent provocată de pandemia de coronavirus, averizează medicul Monica Pop. Aceasta recomandă ca, în ceea ce privește proviziile pe care românii le fac în aceste zile, ceaiurile și biscuiții să nu lipsească.

Provizii pentru autoizolarea de coronavirus

Pe fondul crizei majore cu care ne confruntăm, trebuie să avem grijă, mai mult ca oricând, la alimentație, ca să avem resurse să luptăm pentru a ne proteja corpul. Dacă conștientizăm că drumul pe care suntem este pe contrasens, trebuie să ne poziționăm pe calea corectă.

„Alimentația trebuie să fie corectă în orice anotimp, chiar și fără această situație. Orice fel de exagerare nu este bună. Dimpotrivă! Eu le-am spus tuturor că, în cazul în care vor să facă provizii, ele să se bazeze mai ales pe biscuiți și ceai”, a declarat Monica Pop, potrivit dcnews.ro.

Dr. Monica Pop atrage atenția și asupra faptului că obiceiul de a ne îmbuiba pe fond nervos cauzat de stres sau anxietate, trebuie înfrânat, pentru că este nociv. „Bineînțeles că poate duce la obezitate. Și chiar am și pronosticat lucrul acesta: peste o perioadă, dacă durează mai mult repausul la domiciliu, vor fi mult mai mulți obezi decât au fost până acum”, a punctat medicul.

„Bolile trebuie îngrijite ca și până acum”

În ceea ce privește medicamentele, țara noastră nu traversează o criză, iar bolile fiecăruia trebuie tratate la fel ca și până acum. Medicul îndemnă oamenii să se comporte normal chiar și condițiile de criză medicală provocate de COVID-19.

Medicul Monica Pop
Medicul Monica Pop

„Bolile fiecăruia trebuie îngrijite așa cum s-a făcut până acum. În farmacii se găsesc medicamente. În afară de obezitate și diabet, secundar obezității, nu cred că pot apărea alte afecțiuni, dacă oamenii se comportă normal”, a conchis Monica Pop.

Amintim că, până în acest moment, România se confruntă cu 261 de cazuri de infectare cu noul coronavirus.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI