Cum se face masca de față cu bicarbonat de sodiu. Ce efecte are această rețetă

Cum se face masca de față cu bicarbonat de sodiu. Ce efecte are această rețetă
Cum se face masca de față cu bicarbonat de sodiu. Ce efecte are această rețetă.

Măștile de față naturale sunt probabil una din cele mai simple modalități de a avea grijă de tenul nostru, indiferent de tipul de piele. Sunt ușor de preparat acasă și se vor obține rezultatele dorite dacă sunt urmați pașii descriși. Pentru a obține efecte uimitoare, de la masca de față, trebui să urmezi întocmai această rețetă, care conține bicarbonat. După numai câteva minute în care masca a fost aplicată pe față, te vei îndrăgosti de rezultat.

Cum se face masca de față cu bicarbonat de sodiu. Ce efecte are această rețetă

Măști cosmetice se găsesc la orice pas, fiind ușor și tentant de folosit, fie că sunt cumpărate din supermarket sau farmacie, fie că sunt aplicate la saloanele de înfrumusețare. Cu toate acestea, cel mai ieftin, ușor și natural mod de a ne procura cosmeticele, este să le facem acasă, chiar noi, din ingrediente pe care le avem la îndemână, cum ar fi bicarbonatul.

Dacă sunt folosite frecvent și corespunzător, pielea va radia de sănătate, stârnind admirația celor din jur.

Ingredientele necesare preparării măștii pentru față cu bicarbonat

Pentru a obține această mască pentru față, este nevoie de următoarele ingrediente pentru a o prepara și de a urma întocmai pașii descriși:

  • 4 linguri de bicarbonat de sodiu,
  • o lingură de miere și
  • 2 lingurițe de apă
Miere de albine și bicarbonat.
Cum se face masca de față cu bicarbonat de sodiu. Ce efecte are această rețetă.

Această mască are proprietăți exfoliante și antibacteriene. Este un bun remediu pentru tratarea:

  • accneei,
  • a punctelor negre și
  • a cearcănelor.

Trucuri în ceea ce privește aplicarea măștii

După cum scrie secretele.com, încă de la prima aplicare, amestecul lasă pielea :

  • mai fină,
  • mai catifelată,
  • mai curată și
  • mai proaspătă.

Modul de preparare al măștii pentru față cu bicarbonat

Pentru a obține masca, se amestecă într-un bol micuț toate ingredientele, pentru a obține o pastă consistentă și omogenă. Această pastă nu are nevoie de timp pentru a interacționa ingredientele. Ea se aplică direct pe ten, unde se lasă să se usuce timp de 10 sau 15 minute. Prepararea acesteia nu necesită mult timp, de aceea se va prepara de fiecare dată exact atunci când se intenționează să se aplice pe ten, atunci când se simte nevoie unui ten mai curat, mai proaspăt, fin și catifelat.

Cât timp masca este lăsată să acționeze pe ten,pielea se va strânge puțin, lăsând senzația de furnicătură la nivelul pielii, în zona în care este aplicată masca. Poate fi aplicată pe toată fața, neavând zone contraindicate, din cauza sensibilității acestora și nici nu este contraindicată vreunui tip de ten. Mai mult, se poate folosi pentru tenul acneic, fiind cel care are sensibilitatea cea mai mare. Când au trecut cele 15 minute, masca se va îndepărta de pe față cu ajutorul unui prosop îmbibat în apă caldă, folosind mișcări circulare.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI