Cum scapi de mirosul de usturoi rapid, cu metode naturale. Cum te ajută bicarbonatul de sodiu

Cum scapi de mirosul de usturoi rapid, cu metode naturale. Cum te ajută bicarbonatul de sodiu
Iată cum scapi de mirosul de usturoi rapid, prin metode naturale. Sursa foto: bzi.ro

Usturoiul dă un gust deosebit preparatelor culinare, dar mulți îl ocolesc din cauza mirosului pe care îl lasă după consumarea bucatelor respective. Fie că trebuie să mergem la o întâlnire de afaceri sau la una romantică, cu toții dorim să scăpăm cât mai repede de mirosul de usturoi. Iată ce poți face ca să diminuezi halena care apare după consumul de usturoi.

Iată cum scapi de mirosul de usturoi rapid, prin metode naturale

Poți mănâncă pătrunjel, pentru a elimina mirosul de usturoi din gură. Pătrunjelul este o plantă aromatică foarte eficace pentru controlul nivelului de bacterii din gură și eliminarea halenei. Mestecă un fir de pătrunjel timp de 5 minute și nu vei mai avea probleme.

Mirosul de usturoi dispare ca prin minune și dacă consumi lapte. Cercetătorii canadieni au ajuns la concluzia că dacă bei lapte în timp ce consumi alimente bogate în usturoi, ai șansa să îi reduci mirosul neplăcut. Laptele posedă proprietatea de a reduce concentrarea compușilor volatili din usturoi din nas și gură.

Iată cum scapi de mirosul de usturoi rapid, prin metode naturale
Iată cum scapi de mirosul de usturoi rapid, prin metode naturale

Bicarbonatul de sodiu face mirosul de usturoi să dispară

Fă gargară cu bicarbonat de sodiu. Este util pentru o mulțime de lucruri și utilizat pentru igiena dentară. Pentru a elimina mirosul de usturoi spală-te pe dinți, pe gingii și pe limbă cu pastă de dinți mai întâi și apoi dizolvă două lingurițe de bicarbonat de sodiu în apă caldă. Fă gargară cu această soluție câteva minute până dispare halena.

Ronțăie boabe de cafea. Mestecă două-trei boabe de cafea prăjită și mirosul va dispărea imediat.

Mestecă semințe de anason verde. Proprietățile bacteriostatice ale substanței conținută în semințele de anason verde duc la inhibarea creșterii bacteriilor din gură.

Scorțișoara conține zeci de principii aromatice cu virtuți bacteriologice care împiedică înmulțirea bacteriilor din gură. Fă-ți un ceai de scorțișoară să scapă de mirosul de usturoi.

Sucul de lămâie este foarte util pentru eliminarea mirosului de usturoi de pe degete, dar și din respirație. Fă-ți o limonadă cu apă minerală și suc de lămâie și ai scăpat imediat de mirosul de usturoi.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI