Cine nu iubește cartofii? Mulți dintre oameni consumă frecvent cartofi, mai cu seamă românii. Iată o rețetă care îți va da lumea peste cap! De ce ingrediente ai nevoie pentru niște cartofi pane delicioși?
Mulți dintre noi preferăm cartofii alături de o carne albă sau roșie ori pește. Aceștia au gust bun și pot fi modelați în fel și chip. De asemenea, dacă sunt preparați pane cu siguranță sunt și pe placul copiilor.
Sunt extrem de ușor de făcut și au un gust excepțional ce poate merge lângă orice sau doar simpli alături de un sos. Nu trebuie să-ți petreci foarte mult timp în bucătărie și ai nevoie doar de patru ingrediente pentru a-i prepara.
Ai opțiunea de a-i tăia felii și de a-i face cum arată indicațiile de mai jos sau să îi faci întâi piure și mai apoi să-i modelezi. Cu toții știm cum arată buletele de cașcaval și cartofi. Acestea sunt categoric preferate de cei mici care le consideră gustoase și foarte ușor de mâncat.
Pentru acestea trebuie să fierbi cartofii, să îi bați normal pentru piure, ulterior să aștepți să se răcească pentru a-i putea forma în bile de mărime medie. După ce faci asta, dă fiecare bilă prin ou, făină și pesmet (în această ordine), ulterior pune-i la prăjit cu atenție.
Acestea nu trebuie să se ardă, ci să fie aurii și crocante. Poți să adaugi în compoziție verdețuri pentru un plus de aromă. De asemenea, se servesc alături de sosuri diverse sau de fel lângă câteva crochete de pui.
Curăță cartofii de coajă pentru ca mai apoi să-i tai în câteva bucăți mari. Amestecă făina cu o cantitate de 300 de ml apă foarte rece în care adaugi câteva cuburi de gheață. Nu amesteca foarte mult pentru că altfel se va încălzi. Adaugă ulei într-un vas adânc și pune totul la încins la o temperatură medie.
Trece cartofii prin amestecul de făină și apă, apoi transferă imediat în uleiul încălzit. După ce capătă un aspect auriu, pune-i pe un șervețel de gătit ca să absoarbă toată grăsimea în exces. Poți să-i servești simplu alături de un sos de usturoi, maioneză sau ketchup sau să adaugi un alt element în farfurie precum alte legume, o salată sau o bucată de carne la preferința fiecăruia.
trei cartofi mari, fierți în coajă
sare, după gust
200 de grame de făină
ulei