Cum se fac ouăle umplute. Gustarea favorită pentru Crăciun

Cum se fac ouăle umplute. Gustarea favorită pentru Crăciun
Ouăle umplute, cea mai simplă rețetă de Crăciun

Unul din cele mai prezente aperitive pe masa de Crăciun sunt ouăle umplute. Pentru multe gospodine ouăle umplute, sunt cele mai simple de făcut. Ouăle umplute sunt o garnitură foarte bună, și asta din motive întemeiate. Nu puteți greși cu un clasic din gama de aperitive, și sunt perfecte de Crăciun sau minunate pentru o gustare înainte de masa principală de Revelion.

Ouăle umplute, cea mai simplă rețetă de Crăciun

Pentru cei care nu știu, rețeta ouălelor umplute este mult mai veche de cât se credea inițial. Aperitivul are o istorie care datează încă din anii 1700. Atunci mâncărurile preparate cu oțet, muștar și ingrediente picante sau zeste au fost numite diabolice și au rămas așa de-atunci.

Nu vă speriați, nu pățiți nimic, doar trebuie să fiți atenți la cantitatea de maoineză pe care o puneți în ouă. În cantități mari, maioneza poate crea anumite stări de disconfort alimentar. Acest aperitiv simplu este ușor de făcut, delicios și este un favorit al meselor festive, indiferent care ar fi alea.

Rețeta pentru ouăle umplute este pe cât de simplă, pe atât de facilă. Important este să aveți grijă, în cazul maionezei să nu se taie. Un lucru bun despre această de rețetă de ouă umplute este că poate fi făcută din timp.

Se pot face cu până la 2 zile în avans, dar pentru cele mai bune rezultate le puteți umple chiar înainte de servire. Dacă aveți resturi, acestea pot fi refrigerate până la 3 zile. Resturile de ouă umplute sunt grozave și sub formă de piure pentru a crea sandvișuri de salată de ouă.

Cum să preparați ouăle umplute pentru aperitivul delicios

Așezați ouăle într-o oală și adăugați apă până le acoperă. După ce apa a dat în fiert după 20 de minute, acoperiți-o și scoateți-o de pe foc. Lăsați oala să stea acoperită 15-17 minute, apoi scoateți ouăle fierte. Ca să se răcească mai repede, și aveți gheață la îndemână, puneți-le să se răcească într-o baie de gheață, timp de 5 minute.

În primul rând trebuie să fierbeți ouăle, dar nu moi, lăsați-le să fiarbă până se fac tari, după asta le lăsați să se răcească și le curățați de coajă. În funcție de câte ouă umplute vreți să faceți, luați jumătate din ele și scoateți gălbenușurile. Se amestecă gălbenușurile cu maioneză și condimente până la se face ca o cremă. Luați acel amestec de gălbenușuri și umpleți din nou ouăle tăiate în două.

Ouăle umplute sunt, după cum vedeți, cel mai rapid aperitiv, bun pentru masa de Crăciun, iar dacă vă rămân, le puteți ține la rece, și să le scoateți și pentru masa din seara de Revelion. Așa că, poftă bună și aveți grijă la colesterol.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI