Un film montat a apărut pe YouTube, în care mai mulți angajați ai Primăriei Sectorului 5 al Capitalei vorbesc și lucrează la alcătuirea de liste false cu semnături pentru alegerile locale.
În videoclipul postat pe internet se vede cum oamenii se plâng că sunt exploatați și că au făcut bătături la mâini de cât au transcris la liste. Totul s-ar fi petrecut în subsolul primăriei, în biroul șefului Amenajare Edilitare și Salubrizare.
”Filmarea este făcută în subsolul clădirii Primăriei, în unul din birourile AES-ului. Domnul în cămașă albastră și doamna îmbrăcată cu ie albastră sunt candidați la consilieri locali pe listele lui Florea”, spune un angajat al Primăriei Sectorului 5 pentru Libertatea.
Chiar Șeful AES, Mircea Serediuc ar fi responsabil pentru întocmirea listelor, al cărui birou ar fi fost folosit în videoclipul filmat cu camera ascunsă, susține una dintre sursele Libertatea. Denisa Frunză, director Direcția de Resurse Umane ar fi un alt responsabil de semnături. Și în filmarea postată pe internet apar numele celor doi.
“Cea care s-a ocupat mereu de semnături a fost Denisa Frunză. A adus-o el de pe la Olguța Vasilescu și acum îi e fidelă. Ea e vicepreședinte PSD Sector 5 și Director Resurse Umane la Primărie Sectorului 5. Ea trebuie să aibă cinci pixuri diferite cu care să transcrie și să semneze listele. Pe lângă ea, responsabil e și Mircea Serediuc”, a afirmat sursa Libertatea din primărie.
Denisa Frunză a declarat că nu a văzut filmulețul și că ea nu se ocupă de strângerea de semnături. “Nu știu la ce vă referiți!”, a conchis ea.
O altă persoană invocată în videoclip, în momentul în care ar suna să verifice dacă sunt gata listele, este Mircea Serediuc, șeful AES. Acesta a spus că se face o anchetă internă care va lămuri situația.
“Eu vă pot spune atât. Semnăturile au fost strânse așa cum trebuie, pe teren, întocmite de președinții de organizații locale. Pe stradă, în bloc. Dar nu într-un birou. Într-un birou eventual se fac verificări și centralizări de liste. La o listă care vine din teren s-ar putea ca cineva să omită sectorul sau numărul de poziții. Și acestea puteau eventual să fie completate în birou. În niciun caz nu s-au strâns semnături în plus. Nu s-au falsificat”.