Cum se distra Nicolae Ceaușescu în vacanță la munte. Imagini de colecție cu dictatorul și Elena

Dacă românii se bucurau pe jumătate în perioada sărbătorilor de iarnă, din cauza neajunsurilor, pentru Ceaușescu era o un moment mult așteptat. Iată cum se relaxa acesta într-o vacanță la munte!

Nicolae Ceaușescu, vacanță la munte de sărbători

Nicolae Ceaușescu a fost și va rămâne unul din cele mai amintite personalități ale României. Acesta reușea să se bucure de România lui în timp ce românii erau îngroziți de îngrădirea drepturilor lor și plini de neajunsuri. Acesta nu credea în Dumnezeu, așa că în perioada iernii se bucura de liniște, de priveliștile frumoase ale țării și de familia sa. De asemenea, nici mesele mult mai bogate nu lipseau.

„Nici nu se compară rafinamentele culinare de acum cu aşa-zisele rafinamente de la mesele Ceauşeştilor, chiar dacă şi ei ar fi avut acces, să zicem, la fructe de mare. Dar nu le plăceau. Ei mâncau mâncăruri tradiţionale, sarmale, friptură, pui la ceaun, piftie, salată de boeuf, care oricum nu lipseau de la mesele de sărbătoare. Dacă lipseau era vai şi-amar! Lui Nicolae Ceauşescu îi mai plăceau în special preparatele tradiţionale din peşte, ciorbă de peşte, plachia şi saramură, marea lui pasiune fiind sarmalele. De băut, se bea vin alb şi ţuică de prună, fiartă şi îndulcită. Tanti Lenuţa mai bea băuturi dulci, pentru femei, dar nu se îmbăta. Cam ăsta era meniul lor de ani de zile, la petreceri, la aniversări sau la Revelion”
Mihaela Ceaușescu

„Îm­podobeam brazii de la fiecare vilă a lui”

Unul din organizatorii zilelor trecute, Camil Roguski, a susținut că Ceaușescu avea anumite obiceiuri aparte iarna. Acesta trebuia neapărat să simtă mirosul de pădure, așa că angajații casei aduceau mașini pline de cetină pe care le puneau în locuința dictatorului.

„Puneam numai glo­buri albe, îm­podobeam brazii de la fiecare vilă a lui, nu puneam dulciuri sau luminiţe electrice, pentru că nu ne dădeau voie pompierii. Printre brazi puneam ani­male sălbatice împăiate pentru că-i plăceau lui Cea­usescu”
Camil Roguski

Urmăriți Playtech.ro și pe