Cum se dezinfectează rufele corect, fără să le speli la 90 de grade

Cum se dezinfectează rufele corect, fără să le speli la 90 de grade
Cum se dezinfectează rufele

Bacteriile și virusurile se pot ascunde în în țesături, așadar dezinfectarea acestora este esențială pentru menținerea sănătăți. Spălarea hainelor la temperaturi foarte mari le poate deteriora, însă există și alte variante de dezinfectare la fel de eficiente și mai puțin dăunătoare.

Cum se dezinfectează rufele corect, fără să le speli la 90 de grade

Există mai multe feluri de virusuri care pot cauza boli serioase. Bacteriile și virusurile sunt transmise prin contactul fluidelor corporale, care pot fi prezente și pe țesături, astfel, dezinfectarea hainelor este necesară. În continuare vă prezentăm câteva metode de dezinfectare a hainelor.

Poți folosi dezinfectante pe bază de ulei de pin

Un astfel de produs are efecte antibacteriene și dezinfectează țesăturile, oferind de asemenea un miros plăcut și persistent acestora. Acest dezinfectant pe baza de ulei de pin trebui utilizat chiar de la începutul spălării și poate fi folosit în apă caldă sau rece.

Apa oxigenată și boraxul

Peroxidul de oxigen (apa oxigenată) poate fi folosit în combinație cu boraxul la dezinfectarea hainelor. Această combinație poate fi folosită în locul clorului, care este agresiv cu pielea și poate declanșa reacții alergice. Amestecă o cană de borax cu patru căni de apa oxigenata și pune amestecul în cuva mașinii de spălat. Utilizează și detergent în cantitatea pe care o folosești de obicei.

Folosește oțet

Fiind un dezinfectant natural, oțetul poate curăța și bacteriile și virusurile din haine. Pentru ca oțetul să dezinfecteze țesăturile, pune o jumătate de cană de oțet în timpul clătirii.

Extract de semințe de grepfrut 

Extractul din aceste semințe este de asemenea un dezinfectant natural foarte eficient. Este de ajuns să folosești o linguriță de extract din semințe de grepfrut în timpul programului de clătire.

Dezinfectarea rufelor fără să fie spălate la 90 de grade
Dezinfectarea rufelor fără să fie spălate la 90 de grade

Folosește ulei de arbore de ceai

Când vine vorba de dezinfectarea hainelor, uleiul de arbore de ceai 100% natural este foarte eficient. În timpul ciclului de spălare, adaugă alături de detergent o linguriță de ulei de arbore de ceai.

Rufele întinse la soare

Razele solare au efecte de dezinfectare foarte puternice, În felul acesta poți întinde rufele la soare pentru a îndepărta virusurile și bacteriile. Radiațiile ultra violete reușesc în doar 30 de minute să ucidă bacteriile.

Spală hainele la temperaturi de 50 de grade

La temperaturi de 50 de grade, majoritatea bacteriilor sunt ucise, însă există și alte bacterii care rezistă și la temperaturi mai ridicate de 70 de grade, precum Candida albicans, potrivit Doc.ro.

Călcatul hainelor după spălare

Atunci când vine vorba de uciderea bacteriilor, călcatul hainelor este și el eficient. Hainele expuse la aerul cald emanat de fierul de călcat sunt dezinfectate. Calcă atent fiecare porțiune a hainei dacă vrei să fii sigur că beneficiezi de efectul dezinfectant al fierului de călcat.