Cel mai călduros an din istorie. Câte grade vor fi și în septembrie, în România

Cel mai călduros an din istorie. Câte grade vor fi și în septembrie, în România
Cel mai călduros an din istorie. Câte grade vor fi și în septembrie, în România

După o perioadă în care am avut parte de vreme la extreme, în România s-a așternut canicula. Următoarea perioadă nu va fi cu mult diferită, ba chiar meteorologii atrag atenția că 2020 ar putea fi cel mai călduros an din istoria țării.

2020, an al extremelor meteorologice. Ar putea fi cel mai călduros din istorie

Elena Mateescu, directorul Administrația Națională de Meteorologie (ANM), a declarat că vara 2020 a fost una a recordurilor de temperaturi. La stații meteorologice au fost depășite recordurile maxime zilnice, iar anul acesta poate fi considerat cel mai călduros an din istoria măsurătorilor meteo.

„A fost un an al extremelor meteorologice încă de la debutul lunii ianuarie și până în prezent și o vară a extremelor meteorologice. Nu excludem ca și în România, anul 2020 să se alăture anilor din seria celor mai călduroși din istoria măsurătorilor meteorologice.

2020, cel mai călduros din istorie
2020, cel mai călduros din istorie

Am înregistrat pentru ziua de ieri, la nouă stații meteorologice, depășiri de recorduri maxime zilnice, ale unei zile de 29 august și chiar și primele zile din toamna 2020 va aduce în atenția noastră, mai ales pentru zonele din sudul și sud-estul țării valori de 35-36 de grade Celsius.

Vorbim pentru prima săptămâna 31-7 septembrie de temperaturi mai ridicate decât în mod obișnuit în aproape toată țara, iar a doua săptămână 7-14 septembrie păstrează același semnal, din nou, pentru zona de sud și sud-est”, a spus Mateescu, la Digi 24.

Vremea în septembrie

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale în toată luna septembrie a anului 2020, iar în nordul teritoriului vor fi ploi abundente până pe 7 septembrie, conform unei estimări meteorologice, valabilă în următoarele patru săptămâni.

„Cantitățile de precipitații vor fi excendentare în cea mai mare parte a țării, în special în regiunile nordice. Excepție va face sud-estul teritoriului, unde regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă, transmit meteorologii.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI