Cum se desfășoară circulația metrourilor după incendiul de azi. Anunțul Metrorex

Cum se desfășoară circulația metrourilor după incendiul de azi. Anunțul Metrorex
Cum se circula la metrou dupa incendiul de azi dimineata

Compania Metrorex a anunțat cum se desfășoară circulația metrourilor după incendiul care a avut loc azi dimineață. Circulaţia trenurilor pe Magistrala 2 se desfăşoară marţi, până la finalul zilei, la un interval de 10-12 minute, după defecţiunea urmată de un incendiu cu degajări mari de fum, înregistrată în cursul acestei dimineți.

Cum circulă metroul după incendiul de azi dimineață. Metrorex a făcut anunțul

Conform Metrorex, circulaţia trenurilor de metrou rămâne reorganizată până când comisia tehnică de specialitate Metrorex-AGIFER va dispune retragerea trenului defect în depou.

Astfel, până la finalul zilei de marţi circulaţia trenurilor cu călători pe Magistrala 2 se desfăşoară la un interval de 10-12 minute după cum a anunțat Metrorex: pe traseul Pipera-Berceni- Pipera se circulă normal, cu excepţia distanţei dintre staţiile Piaţa Romană şi Piaţa Unirii 2, unde se circulă pe un singur fir, alternativ.

O comisie va analiza datele incendiului

Defecţiunea care s-a produs marţi la metrou, în urma căreia a izbucnit un incendiu care a emanat degajări mari de fum, va fi analizată de către o comisie tehnică de specialitate mixtă alcătuită din reprezentanți Metrorex și ai Agenţiei de Investigare Feroviară Română (AGIFER).

Ca urmare a incendiului de marți dimineață, 172 de călători au fost evacuaţi, iar 25 de persoane au avut nevoie de asistență medicală. Incendiul a fost anunţat la orele 8:43 și a fost declanşat planul roşu de intervenție şi pompierii au intervenit cu 20 de autospeciale la trei staţii diferite de metrou. Incendiul s-a produs, potrivit pompierilor, la nivelul unei cutii electrice aflată la nivelul şinelor.

Anunțul Metrorex

„Metrorex informează că astăzi, 24.05.2022, începând cu ora 8:50 , circulația trenurilor de metrou pe Magistrala 2 se desfășoară cu dificultate din cauza unei defecțiuni tehnice identificată la un tren care a plecat din stația Piața Romană către Berceni. În urma defecțiunii, trenul va fi retras din circulație pentru analiză și remediere. Între timp se iau toate măsurile pentru ca circulația pe Magistrala 2 să se reia în condiții normale. Metrorex prezintă scuze călătorilor pentru disconfortul creat”, a precizat la momentul incendiului compania de transport.

Și procuratura face verificări

„Incidentul care putea fi unul deosebit de grav s-a încheiat. Din fericire s-a acționat la timp și totul s-a sfârșit fără probleme deosebite. Nu avem răniți, nu avem spitalizați”, a declarat prefectul Capitalei, Toni Greblă, prezent la stația de metrou de la Piața Romană.

Nu în ultimul rând, un procuror va întreprinde verificări la fața locului, pentru a stabili cu exactitate care sunt cauzele producerii acestui incendiu. De asemenea, în ultima perioadă metroul bucureștean s-a confruntat cu tot mai multe defecțiuni tehnice.