Cum se decojesc ardeii copți super ușor. Ai nevoie de un singur ingredient

Cum se decojesc ardeii copți super ușor. Ai nevoie de un singur ingredient
Truc simplu pentru ardei copti

Ardeii copți sunt unele dintre vedetele garniturilor pentru mesele de vară și toamnă. Deși sunt legume extrem de sănătoase și gustoase, curățarea lor de coajă este o sarcină nu tocmai pe placul nostru. Mai ales că trebuie să îndepărtăm cu mare atenție acea pojghiță încăpățânată. Cu un singur ingredient putem scăpa de problema asta. Află în rândurile de mai jos ce trebuie să faci.

Așa cureți ardeii de coajă

Salată de ardei copți cu oțet și un stop de ulei, zacuscă românească sau pastă pentru iarnă, indiferent de cum alegi să prepari ardeii grași, un lucru este sigur. Trebuie copți pe plită, grătar sau la cuptor. Iar decojirea lor este migăloasă. Din fericire, există un ingredient pe care îl poți folosi la curățarea legumelor coapte.

Ardeii copți nu lipsesc din cămara gospodinelor pricepute. Preparați ca salată, adăugați în zacuscă sau făcuți pastă pentru ciorbe, sunt ingrediente care dau savoare oricărei rețete. Însă, când vine vorba de curățarea lor, cam toată lumea întâmpină probleme. Dacă respecți indicațiile următoare, îți garantăm că legumele tale preferate se vor decoji impecabil, fără să rămână pieliță arsă și inestetică. În felul acesta, nici nu arunci mult din pulpa ardeilor.

Secretul este un ingredient din bucătărie

Primul pas începe în piață sau magazin. Alege mereu ardei sau gogoșari fără pete și proaspeți, care par a avea pulpă destul de groasă. Niciodată nu trebuie să fie moi, pentru că nu se coc bine. Apoi, reține că ardeii grași sau kapia trebuie să fie mai drepți, deoarece cei încovoiați sunt greu de întors pe toate părțile, iar rumenirea lor nu se va face uniform.

Pași de urmat

Înainte de a te apuca de treabă, pregătește ustensilele de care ai nevoie în procesul de coacere și curățare. Asigură-te că ai în bucătărie ulei de măsline, îți va fi de mare ajutor! Astfel, îți trebuie un cuțit cu vârf ascuțit, o tavă de copt, o pensulă de patiserie și o pungă de plastic. Ai cuptor cu setare grill? Cu atât mai bine.

Începe prin a spăla bine ardeii. Șterge-i cu prosoape de bucătărie, apoi taie legumele pe jumătate, pe lungime. Scoate-le semințele din interior și taie nervurile albicioase. Următorul pas este pregătirea recipientului în care vei coace ardeii. Tava poate fi tapetată cu ulei de măsline sau pune hârtie de copt. Unge apoi ardeii cu ulei de măsline (folosește pensula de bucătărie). În felul acesta, coaja se va îndepărta mult mai ușor.

Aruncă sare peste legume

Bagă tava în cuptorul preîncălzit la 150-180 de grade Celsius și lasă în jur de 10 minute. Vei observa cum coaja începe să se umfle și să capete o crustă. Când sunt suficient de copți, scoate-i din cuptor, pune-i într-o oală, toarnă sare peste ei și apă, acoperă-i cu un capac și lasă-i la răcit.