Majoritatea oamenilor se împrumută de bani din cauza nevoilor. Cei mai mulți apelează la familie sau prieteni. Puțini știu că acest lucru se face după anumite reguli. Ce trebuie să respecți atunci când dai bani altor persoane? Trebuie să faci asta ca mai apoi să nu regreți gestul făcut. ,,E o zicală: dacă vrei să-ți verifici un prieten, dă-i bani cu împrumut”, spune Mihai Voropchievici. Iată sfaturile specialistului!
Cu siguranță te-ai găsit măcar o dată în postura în care să fi avut nevoie de un împrumut. Indiferent dacă ești la serviciu, îți lași portofelul la birou și ești la magazin alături de un alt coleg și dorești să-ți iei ceva sau ai nevoie de un lucru care este mult prea scump, vei apela la cel apropiat.
Multe sunt cazurile în care unii oameni cer bani cu împrumut rudelor pentru diverse achiziții costisitoare pentru bugetul lor. Acest lucru se întâmplă des și multe persoane se simt diferit când primesc, dar și când dau diverse sume. Mihai Voropchievici susține că oamenii nu trebuie să se gândească la faptul că ei ar putea să fie de vină pentru situația delicată în care a ajuns un apropiat ce are această nevoie.
De asemenea, într-un astfel de mod poți să îți testezi oamenii pe care îi ai în jur. Ei îți demonstrează cel mai ușor dacă sunt oameni de cuvânt sau de încredere pe care te mai poți baza. Ai mai jos câteva reguli pe care să le menționezi atunci când se întâmplă asta. Cu siguranță nu o să rămâi dezamăgit.
,,Trebuie să încerci să nu te gândești că ești tu cumva de vină că a ajuns prietenul tău nevoit să vină să-ți ceară bani cu împrumut. E prieten, dar dacă e adevărat cu prieten și ai făcut constatarea asta în altă ipostază, până să-ți ceară bani.
E o zicală: dacă vrei să-ți verifici un prieten, dă-i bani cu împrumut. Dacă ți-i aduce înapoi, ține-l lângă tine toată viața, dacă uită să ți-i mai aducă zi ‘merci’ că ai scăpat de acel prieten,” a spus Mihai Voropchievici
1. Dă bani dacă ești cu adevărat pregătit.
2. Oferă cât ești dispus să pierzi.
3. Trebuie să stabilim termene stricte de scadență a datoriei.
4. Putem să dăm respectivii bani cu un martor, sau chiar la un notar.
5. Nu-i permite prietenului tău să rateze termenul limită de plată.