Cum se curăță corect laptopul de praf fără a îl strica. Cele mai utile trucuri
Laptopul se numără printre acele dispozitive electronice pe care le folosim zilnic, fiindu-ne util la serviciu, în cazul adulților, pentru a putea asista la orele online, în cazul studenților, și, probabil în cel mai bun caz, pentru relaxare, fie că este vorba de filme, muzică sau jocuri. Laptopul nu scapă nici el de particulele de praf, care se așează pretutindeni, astfel că, pentru a nu îl strica, ar fi bine să știi cum să-l cureți corect. Iată câteva trucuri utile.
Cum se curăță corect laptopul de praf fără a îl strica
Când vine vorba de laptopuri, oferta producătorilor este atât de mare, că se găsesc dispozitive nișate, cumva, pe nevoile tuturor cumpărătorilor. Dacă și tu ți-ai achiziționat recent unul sau pur și simplu vrei să-i prelungești durata de viață laptopului actual, trebuie să știi că există câteva lucruri de care ar fi bine să ții cont, unul dintre ele fiind curățarea corectă și eficientă.
Așadar, dacă nu vrei să-ți deteriorezi dispozitivul în timp ce îl cureți, ai nevoie în primul rând de o cârpă moale, fără scame, sau de o lavetă, cum sunt cele pentru curățarea ochelarilor. La fel de bine te poți folosi și de servețelele de curățare delicate.
Țesăturile aspre, abrazive, care zgârie, ori prosoapele nu sunt recomandate atunci când vrei să îți cureți laptopul. Ulterior, vei mai avea nevoie de alcool izopropilic, pe care îl poți cumpăra de la orice farmacie. Unul dintre principalele avantaje ale acestui produs este faptul că se evaporă repede și nu lasă niciun fel de reziduri. Alcoolul izopropilic este, de asemenea, recomandat în curățarea echipamentelor electronice și a ecranelor LCD.
Citește și: Cu ce ștergi ecranul televizorului, fără urme
Cele mai utile trucuri
Totuși, mare atenție atunci când îți cureți laptopul de praf. În categoria produselor nerecomandate pentru curățarea dispozitivului intră: apa de la robinet, soluțiile pe bază de amoniac, apa minerală, precum și produsele pentru șetegerea și curățarea geamurilor.
În schimb, ți-ar putea fi util și un spray pentru îndepărtarea prafului. Înainte de a trece la treabă, un alt sfar ar fi ca, indiferent de produsele pe care le folosești pentru curățare, să deconectezi laptopul de la sursa de energie electrică, pentru a evita orice posibil accident sau scurtcircuitarea unor componente. De asemenea, îi poți îndepărta și bateria sau orice USB conectat la laptopul tău.
Îndepărtează praful din sistemul de răcire al laptopului prin direcționarea jetului în direcții diferite, prin orificiile pentru eliminarea aerului cald din interiorul dispozitivului. Nu se recomandă pulverizarea jetului de aer direct pe componentele electrice ale laptopului.