Cum se curăță adidașii albi cu bicarbonat de sodiu. Vor arăta ca noi

Cum se curăță adidașii albi cu bicarbonat de sodiu. Vor arăta ca noi
Cum se curata adidasii albi

Adidaşii albi vor fi mereu la modă, astfel că întodeanua vor exista persoane nemulțumite că încălțările lor nu mai arată cum erau odată. Venim în ajutorul acestei categorii de persoane cu sfaturi prețioase despre cum se curăța adidașii albi cu bicarbonat de sodiu, precum și cu alte metode la fel de eficiente.

Cum se curăța eficient adidașii albi. Vor arăta ca atunci când i-ai cumpărat

Adidașii albi sunt frumoși cât sunt albi, când au început să intre în contact cu iarba, praful și noroi lucrurile se schimbă. Pentru a evita astfel de probleme aveți mai jos câteva sfaturi care vă va ajuta să vă mențineți încălțămintea preferată așa cum ar trebui să fie.

Adidașii albi pot fi spălați și la mașina de spălat, însă marile firme de încălțăminte nu recomanda asta niciodată. Încălțămintea spălată la mașina de spălat se poate deforma, dezlipi. O primă spălare te va ajuta însă de la a doua adidașii vor începe să aibă probleme. Este indicat ca adidașii din piele naturală, din piele întoarsă sau artificială să fie spălați manual.

Adidasii albi sunt foarte pretentiosi
Adidasii albi sunt foarte pretentiosi

Trucuri de  curăţare manuală a adidașilor albi

Adidaşii albi trebuie curăţaţi imediat după întoarcerea de la plimbare, pentru a nu lăsa murdăria să se usuce sau să fie absorbită în material. Adidașii din piele se șterg cu o cârpă moale, incoloră şi umedă.

Noroiul de pe talpătrebuie îndepărtat cu o periuţă veche de dinţi. Se scot şireturile şi clăteşte talpa sub jet de apă. Pentru îndepărtarea prafului şi a petelor de pe laterale se poate folosi aceeaşi periuţă de dinţi înmuiată în gel sau săpun incolor.

1. Curățare adidași albi cu pastă de dinţi

Se alege o pastă albă şi o periuţă cu o duritate medie ca să nu se deterioreze materialul pantofului. După ce au fost frecați cu periuța și pasta dedinți se clătesc cu apă călduță.

În cazul adidaşilor din piele întoarsă, peria poate fi înlocuită cu un burete de vase sau cu un ciorap de nylon. Aceştia din urmă nu se umezesc cu apă şi pastă de dinţi, ci doar se îndepărtează praful şi murdăria.

2. Curățare adidași albi cu săpun de casă

Adidaşii din piele ecologică sau din pânză se pot spăla cu săpun de casă. Se umezește un burete, se aplică pe el săpunul şi freacă adidaşii până fac spumă, apoi clăteşte.

Dacă sunt murdari rău ar trebui lăsați la înmuiat. Se vor înmuia într-o soluţie din puţin săpun răzuit şi o cană de apă clocotită. Când s-a răcit, soluția se aplică pe adidași cu un burete, apoi se clătesc.

3. Curățare adidași albi cu bicarbonat de sodiu

O altă soluţie preparată în casă pentru spălarea adidașilor albi poate fi alcătuită din 4 linguri de bicarbonat de sodiu, 2 linguri de apă oxigenată şi 2 linguri de apă caldă.

Soluția obținută se întinde cu un burete pe suprafaţa adidaşilor şi se lasă să acționeze până ce se usucă.

Alte metode de curățare a adidașilor albi

Apoi se îndepărtează urmele de bicarbonat de sodiu cu o cârpă moale şi uscată. Cei care au încercat această metodă o recomandă ca fiind cea mai eficientă.

Nu în ultimul rând, la spălarea adidașilor albi se mai poate folosi apă micelar. suc de lămâie, acetonă, precum și amidon de cartofi.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI