30 sept. 2021 | 19:09

Cum se congelează corect peștele, de fapt. Greșeala majoră pe care o fac românii

Utile
Cum se congelează corect peștele, de fapt. Greșeala majoră pe care o fac românii
Cum se congelează corect peștele, de fapt.

Cum se congelează corect peștele și ce greșeală majoră trebuie să eviți. Se știe, de altfel, că peștele este un aliment care se poate altera foarte ușor.

Cum se congelează corect peștele, de fapt

Știind că peștele se poate altera foarte ușor, este indicat să îl cumperi proaspăt și să îl gătești în câteva ore. Însă dacă vrei să îl congelezi și să îl păstrezei în condiții optime, trebuie să ai în vedere un întreg proces ca să îl congelezi corect.

Trebuie să știi că peștele congelat se poate păstra până la șase luni dacă este slab și de la 2 până la trei luni dacă este gras. El se mai poate păstra la congelator și între 4 și 6 luni, dacă este gătit. Dacă peștele este afumat, el rezistă numai până la două luni. Iată la ce să fii atent când cumperi pește.

Mai întâi, trebuie să verifici dacă peștii au ochi strălucitori, dacă au branhiile roz, dacă carnea este fermă, dacă solzii sunt intacți și se percepe um miros de mare.

Un alt element după care poți să te ghidezi atunci când vrei să cumperi peşte este să optezi pentru un pește dintr-un loc care nu miroase urât, iar peştele este păstrat în gheaţă. Poți să alegi peştele care miroase dulce sau sărat, ca marea, și nu unul care miroase a acru şi chimicale.

Apoi, trebuie să te asiguri că fileul nu are sânge la suprafață și să cureți toți solzii. După aceea, se spală peștii cu apă rece și se pun într-o pungă curată și uscată.

Este bine să congelezi peștele tăiat în bucăți și nu întreg. În ce privește temperatura congelatorului, ea trebuie să fie adecvată, atingând 0 până la -6 grade C. De asemenea, mai poți să adaugi o mână de sare grunjoasă ca să ajuți conservarea și să previi proliferarea bacteriilor.

Un alt aspect important pentru congelarea peștelui este alegerea unui ambalaj corect, etanș. Astfel că pungile pentru congelare sunt ideale pentru asta, iar condițiile optime de depozitare sunt create dacă peștele este vidat. De asemenea, peștele ambalat ar trebui să fie apoi marcat cu data depozitării, greutatea și tipul peștelui.

Cum să decongelezi peștele

Cel mai indicat este să decongelezi peștele în frigider. Iar dacă folosești peștele în ciorbe, el poate fi gătit și semi decongelat, însă peștele care va fi gătit la cuptor sau la tigaie trebuie decongelat complet. Peștele este recomandat pentru consum cel puțin o dată pe săptămână.

PlaySport
Anamaria Prodan cuvinte oribile despre Corina Caciuc: „A dat meditații bărbaților! I-a învățat chestii interesante”
Ego.ro
INCREDIBIL cum arată Andra FĂRĂ haine! A renunțat și la lenjeria intimă, doar Măruță o vede așa
Digi24
Nu plătesc chirie, dar nici nu pot fi dați afară din locuință. Cum a fost păcălit de chiriași proprietarul unei case din Brașov
Cancan.ro
Cristian Cioacă a comis-o din nou, la 17 ani de la dispariția Elodiei Ghinescu: „I-a luat tot, și viața, și tot ce…”
GSP.ro
Nu a ținut pasul. O artistă faimoasa a dat detalii picante din dormitor: „Am făcut sex de peste 10 ori în vacanță. Se putea și mai bine”
Stirile PROTV
Cine este femeia al cărei cadavru tranșat a fost descoperit pe marginea autostrăzii A1. „S-a găsit încă o mână și un picior”
Romania TV
Reghecampf, ÎNŞELAT de Anamaria în timpul CĂSNICIEI! Unde se iubea impresara cu AMANTUL
Capital.ro
Este interzis complet în România. Legea nu-ți dă voie să faci asta pe propriul tău teren
EVZ.ro
Noi reguli impuse de WhatsApp. Sunt vizați toți utilizatorii
Adevarul
Cele mai periculoase insecte din lume. Au modelat istoria omenirii și au dus la moartea a milioane de oameni
BZI.ro
Simona Halep a făcut o schimbare radicală de look! Fanii nu au știut inițial cine este – FOTO
Spynews.ro
Andreea Sasu a confirmat că urmează să aibă un copil cu Philipp Plein! Românca a recunoscut tot ce s-a zvonit: ”Suntem împreună de un an de zile”
Libertatea.ro
Momentul în care un medic este „înghițit” de trotuarul care s-a surpat brusc, în centrul unui oraș brazilian. Bărbatul și-a fracturat femurul
Sport.ro
FOTO Ivana Knoll se pregătește de EURO 2024 în cele mai incendiare ținute! Fanii au reacționat imediat când au văzut-o așa
Impact.ro
ȘOC! Cum arăta Gabriela Firea acum 20 de ani. Imaginile pe care SIGUR le-ai uitat
Parteneri
Schimb de replici între Vlad Gherman și Cristina Ciobănașu, imediat după cununia civilă! Oana Moșneagu nu a mai suportat și a intervenit: ”Ăștia suntem noi!”
Redactia.ro
Englezii s-au convins! Cine e jucătorul din SuperLiga României în stare să valoreze 40.000.000€
Digisport.ro
Prodanca îl face praf pe Reghecampf, după ce a acuzat-o de amantlâc: „Să treci pe la noi să-ți dăm 2000 de euro că nu te mai vezi de mizerie”
Click.ro
De necrezut! Cum arată acum casa Alexandrei Bodi. "Regina TikTok-ului" cere donații pentru a-și pune dantura: "Să văd cât mă costă, vă dau răspunsul..."
Viva.ro
SUA avertizează: China ajută Rusia să câștige războiul cu Ucraina. Îi trimite echipamente și imagini de pe front
Digi24
Un mare actor, iubit de public, a ajuns de nerecunoscut! Imaginile au emoționat mii de oameni
Unica.ro
Viața la bloc. Noi reguli pentru proprietarii de câini
EVZ.ro
CRBL și Elena, soția lui, vor divorța! Cei doi au ales să se separare, după 16 ani de căsnicie: „Cu inimile împovărate de tristețe...” / FOTO
Spynews
A murit marele actor. Lumea l-a adorat pentru sufletul lui. A lăsat un gol imens
Capital.ro
Horoscop 8 aprilie 2024. Taurii iau decizii cruciale în viața amoroasă, Scorpionii trăiesc sentimente intense
Antena 3
Antonia, noi imagini devenite virale în timp record. Fanii au fost luați prin surprindere
TV Mania
Ce i-a transmis public Cristina Ciobănașu lui Vlad Gherman după ce s-a căsătorit. Reacția actorului a venit imediat. Ce i-a răspuns
Avantaje
VLADIMIR PUTIN a DECIS! E cutremur în RUSIA!
Mediaflux
Andreea Sasu a confirmat că urmează să aibă un copil cu Philipp Plein! Românca a recunoscut tot ce s-a zvonit: ”Suntem împreună de un an de zile”
Spynews.ro
Testul de atenție pe care numai geniile îl rezolvă: găsește ardeiul desenat!
Realitatea.net
Îți amintești de Nicolas Alex, băiatul „Super-Super” care făcea furori cu videoclipurile sale de la bâlci în 2017? Cum arată acum
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro