22 ian. 2021 | 12:44

Cum îți întreții mașina iarna, de fapt. De ce trebuie să ai mereu 50% carburant în rezervor

Monden
Cum îți întreții mașina iarna, de fapt. De ce trebuie să ai mereu 50% carburant în rezervor
Cum se intretine masina pe timp de iarna

S-a aflat cum îți întreții mașina iarna, de fapt. De ce trebuie să ai mereu 50% carburant în rezervor, citiți în rândurile de mai jos.

Sfaturi pentru întreținerea mașinii pe timp de iarnă. Ce nu trebuie să îți lipsească din portbagaj

În artocolul următor îți expunem sfaturi despre cum să îți întreții mașina pe timp de iarnă. Printre cele mai importante este acela că orice șofer ar trebui să aibă jumătate din rezervor mereu plin.

Iarna este cea mai dificilă perioadă din an pentru șoferi. Aceștia trebuie să își adapteze stilul de conducere, dar trebui să acorde și autoturismului o atenție mai mare, astfel încât să nu îi lase când le este lumea mai dragă.

1. Înlocuirea anvelopelor de vară cu cele de iarnă

Chiar dacă cei mai mulți șoferi au dat piept cu iarna anul acesta, drumuri cu polei, parbrize înghețate, etc, nu ar strica să mai aruncați o privire peste câtvea măsuri preventive care vă vor vor economisi bani și vă vor ușura condusul indiferent de cât de rea este vremea. Anvelopele de iarnă sunt importante pentru că își mențin elasticitatea în anotimpul rece, în timp ce cauciucurile de vară se întăresc pe ger, crecând astfel considerabil distanța de frânare.

În plus, trebuie verificată presiunea în pneuri săptămânal sau cel mult o dată la două săptămâni. Cauciucurile se mai lasă când temperaturile sunt foarte scăzute, iar rularea în aceste condiții va deteriora anveopa mult mai devreme.

2. Nu amânați efectuarea reviziilor

La fiecare revizie trebuie verificate toate fluidele mașinii, completate sau înlocuite după caz, în anotimpul rece. Uleiul de motor își pierde proprietățile în decursul unui an din cauza fluctuațiilor de temperatură, chiar dacă nu s-au parcurs mulți kilometri. Uleiul nou este ideal pentru a se evita costuri de reparație pe viitor.

De asemenea, antigelul trebuie înlocuit complet la fiecare 2-3 ani pentru punctul de înghețarea scade odată cu trecerea timpului și astfel vă pueți trezi cu motorul înghețat. Lichidul de frână trebuie și el verificat cu un tester. Dacă este contaminat trebuie înlocuit în totalitate. Nu în ultimul rând, lichidul de parbriz de calitate împreună cu un set de ștergătoare bune va asigura o bună vizibilitate, indiferent de condițiile meteo.

 3. Nu plecați la drum fără a aveo cel puțin jumătate de rezervor de carburant

Iarna, specialiștii informează că rezervorul mașii este bine să fie mereu plin pe jumătate, astfel încât pompa de combustibil să poată fi răcită de către carburant. O cantitate pre mică de carburant poate duce la spraâncîlzirea pompei de carburant, respectiv la defectarea ei.

4. Verificați atent bateria

Pornirea motorului pe timp rece solicită mai mult bateria mașinii din cauza temperaturilor scăzute. Astfel, acumulatorul se poate descărca definitiv.

Astfel, șoferii trebuie să verifice într-un service capacitatea de încărcare a acumulatorului.

5. Conduceți prudent

Ultimul dar și unul dintre cele mai importante sfaturi este cel care vizează conducerea pe timp de iarnă. Șoferii trebuie să evite accelărările bruște, virajele cu viteză mare sau frânările din scurt, atunci când circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă sau înghețate.

Șoferii trebuie să anticipeze traficul și să folosească mai mult frâna de motor. În plus, pe lângă sfaturile de mai sus, șoferii trebuie să se asigure că are cele necesare în portbagaj și să verifice luminile mașinii.

Orice șofer trebuie să aibă în portbagaj, pe timp de iarnă, următoarele:

1. antigel;
2. lopată;
3. racletă;
4. lichid de parbriz;
5. ulei;
6. cheie de roți;
7. cric;
8. compresor de aer;
9. pături, apă, provizii și alte necesități particulare.

Parteneri
Ce a găsit fratele Mădălinei Manole la mormântul artistei, de Crăciun
Redactia.ro
2025 este Anul Șarpelui, un an care anunță transformări profunde și șanse mari de a descoperi dragostea
Click.ro
Cresc alocațiile de stat de la 1 ianuarie 2025. Câți bani urmează să primească copiii din România
Digi24
Imagini cu Mihaela Prigoană! Văduva afaceristului este cu mult mai tânără decât el FOTO
Vocea.biz
Andreea Bostănică, în lacrimi pe Tik Tok după ce a pierdut o brățară de 20.000 euro. Influencerița a stârnit revolta internauților
Unica.ro
Piftie cu pulpe de curcan. Nu vei avea nevoie de gelatină
EVZ.ro
Cuza și-a asumat relația cu noua iubită! Prima poză oficială cu femeia din viața prezentatorului de la Neatza / FOTO
Spynews
Amendă de 15.000 de lei pentru proprietarii de apartamente. Interzis pentru cei care stau la bloc
Capital.ro
Cum arată casa de 2,5 milioane de euro a Monicăi Tatoiu. Are 9 dormitoare și mobilă de lux. Vila e o fortăreață: "Tot sistemul de protecție al casei e inventat de mine"
Avantaje
DECIZIE FINALĂ pentru românii care plătesc FACTURI! S-au anunțat PREȚURILE pe 2025
Mediaflux
Mai mulți bani pentru copiii din România din 1 ianuarie 2025! Guvernul a decis cu cât cresc alocațiile
Spynews.ro
Nicușor Dan, despre cum a cunoscut-o pe soţia sa, Mirabela şi unde va petrece Crăciunul. Ce spune ea despre Primarul Capitalei
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro