09 apr. 2024 | 16:29

Cum schimbi culoarea florilor de orhidee. De asta le vezi albastre, roşii sau mov în florării, de fapt

Diverse
Cum schimbi culoarea florilor de orhidee. De asta le vezi albastre, roşii sau mov în florării, de fapt
Cum schimbi culoarea florilor de orhidee. De asta le vezi albastre, roşii sau mov în florării, de fapt

Orhideele sunt unele dintre cele mai iubite plante de sezon. Pe lângă faptul că au un miros foarte plăcut, schimbă complet și aspectul curții sau al casei în care se află. Mulți iubitori de flori își doresc ca acestea să fie cât mai colorate, dar puțini știu cum le pot schimba culoarea. Află cum poți fă le faci albastre, roșii sau mov.

Cum schimbăm culoarea orhideelor

De multe ori am văzut în florării orhidee colorate, deși știm cu toții că toate sunt albe. Se pare, însă, că există un truc interesant, pe care îl putem folosi și noi acasă dacă vrem să schimbăm ceva în ceea ce privește florile noastre.

Dacă și tu vrei ca orhideele tale de acasă să aibă ceva special, poți folosi această tehnică despre care știu doar cei mai talentați grădinari și florari. De precizat că orhideele albastre sau roșii din comerț nu sunt naturale, deci nu se pot înmulți în mod natural în grădina ta.

Soluția este să le colorezi cu ajutorul unor substanțe speciale, care vor lăsa impresia că așa au fost de la început. Poate fi folosită o orhidee de orice culoare, pentru că mai întâlnim, uneori, și nuanțe diferite de alb, însă pe cele de un alb imaculat se prinde perfect colorantul.

Pentru a produce flori de orhidee de orice culoare, se injectează colorant în bobocii de flori, înainte ca aceștia să se deschidă. Pentru a obține o culoare curată, vibrantă, cultivatorii de orhidee injectează colorant în mugurii florali ai orhideei atunci când florile se deschid sau chiar și atunci când florile sunt complet deschise.

De obicei, este nevoie de cel puțin 24 de ore pentru ca floarea de orhidee să se deschidă și să-și schimbe culoarea după ce a fost injectat colorantul. În cele mai multe cazuri, orhideele albastre pe care le vedeți sunt orhidee Phalaenopsis. Cu toate acestea, orice soi poate fi colorat dacă ai îndemânare și soluțiile necesare.

Cum facem orhideele să înflorească de trei ori pe an

Este o adevărată plăcere să privești orhideele înflorite, iar momentul în care acestea se ofilesc este unul extrem de dureros pentru iubitorii de plante. Există, însă, mai multe soluții la care poți apela pentru ca florile să reziste mai mult timp și să înflorească de trei ori pe an și să te bucuri mai mult timp de frumusețea lor.

Orhideele sunt extrem de sensibile la schimbările de lumină, indiferent că sunt nesemnificative. Modificările bruște pot reprezenta un stres real pentru aceste plante delicate. Dacă trebuie să schimbi poziția ghiveciului, asigură-te că plasați planta într-un loc unde lumina soarelui să cadă în același mod ca înainte.

Pentru o orientare precisă, poți folosi un marcaj pe ghiveci care indică direcția luminii solare. Nu le place să le schimbi locul și nici măcar să le miști atunci când le pui apă.

Umiditatea este și ea foarte importantă pentru sănătatea orhideelor, dar trebuie gestionată cu grijă. Evită să muți planta atunci când o uzi, deoarece acest lucru poate afecta creșterea florilor, mai ales în timpul apariției pedunculilor. Asigură-te că nu pui apă în exces și că planta are suficient timp să se usuce între udări, pentru a preveni putrezirea rădăcinilor.

Rădăcinile joacă și ele un rol important pentru sănătatea orhideelor, deoarece determină procesul de fotosinteză. Pentru a asigura o bună dezvoltare a rădăcinilor, folosește ghivece transparente din plastic, care permit o mai bună absorbție a luminii. Evită ghivecele cu pereți ondulați, deoarece aceștia pot răni rădăcinile fragile.

În lipsa luminii naturale suficiente, mai ales în sezonul rece, asigură-te că orhideele primesc iluminare suplimentară. Lămpile speciale pentru plante pot oferi lumina necesară fără a usca aerul din jurul lor.

Multe specii de orhidee răspund pozitiv la diferențele ușoare de temperatură între zi și noapte. Asigură-te că în timpul nopții temperatura este cu câteva grade mai scăzută decât în timpul zilei. În timpul sezonului cald, plantele pot sta în aer liber pentru a beneficia de aceste variații naturale de temperatură.

Parteneri
Florin Piersic, transferat la terapie intensivă. Care este starea de sănătate a actorului
Redactia.ro
Cele 4 zodii din horoscop care își schimbă destinul în mai 2024. Vor trăi cea mai frumoasă vară din viața lor
Click.ro
O olandeză cu depresie va fi eutanasiată, pentru că „nu mai poate face față”. Are doar 28 de ani
Digi24
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani. Abia acum polițiștii au aflat cine este și povestea ei ciudată
Digi24
Jojo, apariția serii la Premiile Gopo 2024! Rochia ei decupată a făcut senzație! FOTO
Unica.ro
Ce s-a arătat pe geam, în casa lui Lucas, nepotul lui Tzancă Uraganu, înainte ca acesta să moară. Alina Marymar, postare cutremurătoare: „Alt semn...” / FOTO
Spynews
Șoferii români sunt obligați. Se aplică din 1 MAI. Regulile pe care scrie amendă şi SUSPENDARE PERMIS
Capital.ro
Pască cu brânză în aluat pufos de cozonac. Ingredientul care face ca aluatul să fie identic cu cel de la coferărie
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
Este INTERZIS în MIERCUREA MARE! Păcat greu dacă nu respecți
Mediaflux
Dublă tragedie în Săptămâna Mare, în Călărași. O bunică a murit dupa ce a aflat că nepoata de patru ani s-a stins din viață
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Ce a putut găsească o mamă în camera fiicei care spunea că aude „monștri”. Trăiau în peretii casei!
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro