Cum scapi dintr-o mașină care se scufundă: soluția care ți-ar putea salva viața

Din păcate, în cazul unui accident de mașină, există multe moduri în care ți-ai putea pierde viața, dar cel puțin în cazul scufundărilor, poți evita înecarea.

În cazul multor știri pe care le vezi la TV sau le citești online, mai ales când vine vorba de accidente, primul fluxul de gânduri care îți vine în minte este că nu ți s-ar putea întâmpla ție. Conform statisticilor însă, probabilitatea să te scufunzi cu mașina în apă este mai mare decât crezi. Partea tristă este că, aproape de fiecare dată, nu există supraviețuitori.

Deși ai fi tentat să pui mâna pe telefon în momentul în care te scufunzi cu mașina într-un lac, râu sau mare, un apel la 112 nu te salvează. Este foarte puțin probabil ca autoritățile să poată intervini în contextul în care ai mai puțin de un minut să-ți salvezi viața. Soluția ține doar de tine și a fost detaliată de curând de către un expert în scufundări.

În momentul în care un accident ți-a aruncat mașina în apă sau dintr-o greșeală ai sărit în apă printr-un parapet, ai între 30 și 60 de secunde până ți se umple cu apă. Geoff Fahringer a arătat practic în clipul de mai jos cum îți poți salva viața și, deși este vital să știi să înoți, este mai important să ai prezență de spirit și să fii cât se poate de rapid, mai ales când se află și alte persoane în mașină.

Dacă mașina ți-a ajuns în apă, nu încerca să deschizi ușa pentru că va fi imposibil. Presiunea este prea mare. Deschide geamul cât se poate de repede și încearcă să ieși pe geam. Spune-le celorlalți aflați în mașină să facă același lucru. Eventual, ajută-ți întâi copii de pe bancheta din spate și scoate-i pe ei întâi pe geam. Dacă nu pierzi timpul, ai șanse mari ca toți să fie în siguranță.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI