Cum scapi de vergeturi cu bicarbonat. Obții rapid și ușor rezultate vizibile

Cum scapi de vergeturi cu bicarbonat. Obții rapid și ușor rezultate vizibile
Cum scapi de vergeturi cu bicarbonat. Obții rapid și ușor rezultate vizibile

Corpul uman este protejat de piele, ce are în structura sa trei straturi principale: epidermul, dermul și țesutul subcutanat. 50% din calitatea pielii depinde de factori genetici, astfel că unele femei sunt inevitabil predispuse la apariția vergeturilor. Cele care le dețin, de cele mai multe ori, nu mai știu cum să-și ascundă corpul. Acum, nu mai este nevoie să se acopere din cap până în piciore, căci remedii sunt. Pe lângă tratamentele pe bază de radio-frecvență, făcute în cabinete de specialitate, există și remedii naturale pentru tratarea lor, cu ingrediente la îndemână.

Scapă de vergeturi acasă, cu bicarbonat de sodiu

Vergeturile sunt cicatrici rămase în urma rupturilor fibrelor elastice al dermei și al reducerii colagenului pe porțiunea liniară pe care se găsesc. Ele pot apărea în orice moment al vieții, neținând cont de sex și de vârstă, din cauze precum: diabetul, obezitatea, pubertatea, pierderile sau creșterile bruște în greutate sau graviditatea. Având în vedere problemele de estetică ridicate de vergeturi, s-au căutat multe soluții pentru îndepărtarea lor odată apărute. Doar puține tratamente se dovedesc eficiente. În cel mai bun caz, îmbunătățesc aspectul, dar nu le elimină.

Scapă de vergeturi acasă, cu bicarbonat de sodiu
Scapă de vergeturi acasă, cu bicarbonat de sodiu

Bicarbonatul de sodiu este un produs ce ajută în lupta împotriva vergeturilor. Rețeta e simplă: combină două-trei linguri de pulbere albă cu zeama de la o jumătate de lămâie. Aplică amestecul obținut pe zona cu vergeturi, apoi acoperă bine pielea tratată cu o folie de plastic și lasă remediul să acționeze pentru o jumătate de oră. Pentru a obține rezultate vizibile, repetă procedeul în fiecare zi, notează Știridinlume.ro. 

Tratamentul pe bază de radio-frecvență

Vergeturile sunt acele semne inestetice care apar peste tot: pe brațe, pe picioare, pe abdomen, pe fese sau sâni. Dacă celulita nu iartă anumite părți ale corpului, vergeturile pot apărea peste tot. După o sumedenie de variante accesate, multe femei trec la tratamentul pe bază radio-frecvență, o combinație care asigură un maxim de penetrare, astfel încât energia livrată să ajungă până în locul în care vergetura există de fapt.

Tipul de tratament este stabilit în urma unei consultații. Dacă există vreo suspiciune, medicul recomandă analize medicale. În urma lor, dacă leziunile nu sunt însoțite de analize proaste, tratamentul se face în funcție de tipul de vergeturi. Cel mai ușor de tratat sunt cicatricile formate recent. Cine lasă vergeturile să aștepte și merge la medic abia atunci când ele au căpătat ceva vechime, va avea mult de muncă.

„Dacă vergetura este crudă, roșie sau vineție, atunci merge bine mijloace mai convenționale, implicit mai ieftine și mai puțin riscante”, a explicat medicul dermatolog Viviana Iordache.

„În cazul în care pacienta prezintă vergeturi vechi, albe, sidefii sau creponate, trebuie să mergem pe altă metodă. Pe această terapie, pielea se înroșește mai puternic, este nevoie de 2-3 zile de recuperare, adică nu poate să facă căi fierbinți, nu are voie să tragă de micile cojițe și trebuie să se dea cu cremă”, a continuat medicul.