A pus bicarbonat de sodiu peste salteaua din dormitor. Ce s-a întâmplat în câteva ore

A pus bicarbonat de sodiu peste salteaua din dormitor. Ce s-a întâmplat în câteva ore
A pus bicarbonat de sodiu peste salteaua din dormitor. Ce s-a întâmplat în câteva ore

Bicarbonatul de sodiu are efecte uimitoare, iar asta nu doar în bucătărie, ci și atunci când acesta este folosit ca produs de curățare. Astfel, orice pată din casă, chiar și cele de pe saltea pot să dispară foarte simplu cu ajutorul bicarbonatului de sodiu.

A pus bicarbonat de sodiu peste salteaua din dormitor

Iată, prin urmare, cum poți folosi această pudră albă ca să-ți cureți salteaua din dormitor, așa încât să-și recapete culoarea inițială. În cazul în care ai reușit să pătezi salteaua și nu mai știi cum să-i scoți petele, ei bine, poți să folosești cu încredere bicarbonatul de sodiu. Acest ingredient eficient te va scăpa imediat de neplăcutele pete. Mai mult, bicarbonatul de sodiu te ajută și să elimini chiar și acarienii și mirosurile neplăcute din saltea. Astfel, acarienii pot să provoace astm, conjunctivită, dermatită și rinită alergică. Folosind astfel bicarbonatul de sodiu, nu doar salteaua ta va arăta ca nouă, dar și sănătatea ta va fi în siguranță.

Cum trebuie să procedezi

Ca să cureți salteaua cu bicarbonat de sodiu tot ce trebuie să faci este să folosești acest ingredient chiar pe pată și să freci zona cu o cârpă umedă. Este important de menționat că bicarbonatul de sodiu poate să te scape de orice pată: de cafea, de ceai, de vin roșu și chiar de urina animalelor de companie. Dar dacă salteaua ta nu e pătată și doar vrei să o reîmprospătezi, poți să presari bicarbonat de sodiu peste toată suprafața sa. Ca să reîmprospărezi mirosul, poți să adaugi câteva picături din uleiul esențial preferat, dar cele mai utile sunt de levănțică sau de portocală, deoarece au un miros mai persistent.

După ce ai lăsat să acționeze câteva ore stratul de bicarbonat de sodiu, tot ce trebuie să faci este să freci bine salteaua, apoi să mai aștepți 10-15 minute înainte de a îndepărta bicarbonatul. Mai mult, dacă ai unde să dormi, poți lăsa pudra să acționeze peste noapte, pentru o mai bună acțiune. Dar dacă nu ai unde să dormi, după ce s-au scurs cele 15 minute, poți să aspiri cu un aspirator pulberea. Atenție însă, trebuie să aspiri lent, pentru a îndepărta nu doar bicarbonatul de pe suprafața ei, dar și praful acumulat în interior.

Bicarbonatul de sodiu (NaHCO3) este un compus chimic anorganic ce face parte din categoria sărurilor. Denumirea științifică este hidrogenocarbonat de sodiu. Denumirea de bicarbonat de sodiu trebuie să fie considerată o denumire uzuală, fără pretenții științifice.