22 apr. 2023 | 22:17

Cum scapi de trifoiul de pe gazon. Trucul secret folosit de grădinarii profesioniști

Utile
Cum scapi de trifoiul de pe gazon. Trucul secret folosit de grădinarii profesioniști
Trifoiul poate fi dăunător gazonului?

Pentru mulți grădinari, faptul că trifoiul reușește să-și facă loc pe gazon în această perioadă a anului este cunoscut, dar cu toate astea poți să remediezi această situație. Citește mai departe și află cum scapi de trifoiul de pe gazon, cu ajutorul unui truc secret folosit de grădinarii profesioniști.

Trifoiul poate fi dăunător gazonului?

Răspunsul scurt este nu. Trifoiul nu este rău pentru gazon. De fapt, trifoiul ar putea fi bun pentru gazonul tău, deoarece necesită mai puțină apă, îngrășăminte, compost, erbicide și plivit.

Fiecare dintre noi, mai ales dacă stăm la curte, ne dorim săa vem un gazon perfect. Și muncim mult pentru asta. Dar, uneori, din neatenție, există posiblitatea ca acel superb gazon să fie stricat.

Vezi și: De ce să plantezi trifoi în curte. E de mare ajutor, puţini ştiu cât e de important

Fie de cenușa fierbinte de la țigări sau trabucuri, fie de scânteile de la focurile de artificii vă pot deteriora gazonul. În unele cazuri, lumina solară foarte concentrată reflectată de la o fereastră poate provoca, de asemenea, o arsură.

Așa că, trebuie să avem mare atenție când vine vorba de gazon și de ar putea să-i dăuneze. Dar, că tot am adus vorba, să vorbim de cum scapi de trifoiul de pe gazon.

Cum scapi de trifoiul de pe gazon, dacă nu îl mai vrei acolo

Vremea mai caldă a primăverii a sosit în sfârșit, invitându-ne din nou să ieșim în curțile noastre. Dacă sunteți suficient de norocoși să aveți una, chiar nu există nimic mai bun decât să vă tolăniți pe gazon la soare cu o carte bună, dar uitați-vă cu atenție și s-ar putea să găsiți un alt rezident, mai nedorit, printre firele de iarbă. Vinovatul? Trifoiul.

În timpul temperaturilor mai scăzute de la începutul primăverii, este posibil ca această cultură densă să-și fi făcut un cămin în curte. Preferând condițiile mai umede, trifoiul se răspândește în mod obișnuit pe gazon.

Prin intermediul unor tulpini subterane numite rizomi, doar pentru a apărea mai vizibil în această perioadă a anului, atunci când predomină zilele mai lungi și mai calde.

Vezi și: De ce să plantezi iasomie în curte. E vitală în orice grădină, ce spun specialiştii

Unii dintre noi nu sunt deranjați de apariția acestor plante perene mici, cu trei frunze, dar pentru alții sunt o buruiană inestetică care le distruge gazonul îngrijit.

Dacă vă aflați în această ultimă tabără, s-ar putea să căutați câteva modalități de a scăpa de trifoiul de pe gazon. Din fericire, avem și soluția. Așa că citește mai departe și află care este trucul secret folosit de grădinarii profesioniști.

Trucul secret folosit de grădinarii profesioniști

De la erbicide rapide și ușor de utilizat până la soluții mai organice, holistice, am cerut unor grădinari profesioniști și experți în îngrijirea gazonului sfaturile lor de top despre cum să alungi trifoiul din curtea ta o dată pentru totdeauna.

Dacă apariția trifoiului este o veste proastă în spațiul dvs. exterior, veți dori să știți care sunt cele mai bune metode pentru a scăpa de el. Din fericire, experții noștri în îngrijirea gazonului sunt la îndemână pentru a vă oferi cele mai bune cinci tehnici.

1. Folosiți un erbicid

De departe, cea mai ușoară și mai eficientă modalitate de a scăpa de trifoi este cu un erbicid special formulat pentru controlul trifoiului.

Acestea vin de obicei într-o formulă gata de utilizare care poate fi împrăștiată pe gazon, dar este important să vă documentați pentru a găsi unul care să fie potrivit pentru gazonul dumneavoastră, astfel încât să nu provoace daune gazonului însuși.

2. Supraînsămânțați gazonul

Dacă doriți să vă feriți complet de orice formă de erbicid, supraînsămânțarea gazonului este o metodă mai ecologică de a ține la distanță trifoiul.

În esență, aceasta presupune doar adăugarea de semințe de iarbă suplimentare la gazonul existent, alături de aerisire, astfel încât să răsară iarbă nouă și sănătoasă.

Merită menționat faptul că supraînsămânțarea nu va scăpa complet de trifoi, dar ar putea ajuta la îngroșarea gazonului și la reducerea competitivității trifoiului.

3. Folosiți un îngrășământ bogat în azot

După cum am menționat, trifoiul se dezvoltă în soluri cu deficit de azot. Dacă observați că dezvoltarea sa este o problemă persistentă, ar trebui să luați în considerare ajustarea concentrației de azot din sol prin adăugarea unui îngrășământ bogat în azot pentru a ajuta la inhibarea acestuia.

Acest lucru nu numai că va descuraja creșterea trifoiului, dar vă poate ajuta și iarba să crească sănătoasă și puternică.

Vezi și: Plantele din casa ta care alungă sărăcia. Locurile unde trebuie așezate pentru noroc și abundență

4. Creșteți lumina soarelui și evitați udarea excesivă a gazonului

Dacă curtea ta mică este deosebit de umbrită, ar putea fi util să iei în considerare creșterea cantității de lumină solară pe care o primește,dacă poți, desigur.

Trifoiul prosperă în zonele umbroase, așa că tăierea copacilor și arbuștilor care depășesc poate reduce creșterea trifoiului prin creșterea luminii solare.

Unul dintre motivele pentru care trifoiului îi place umbra se datorează faptului că preferă condițiile mai umede. Dacă porniți în mod regulat aspersorul pentru a vă uda gazonul, deși clima dumneavoastră primește suficiente precipitații, aceasta ar putea fi cauza principală a trifoiului din grădina dumneavoastră.

Concluzie

Udați-vă gazonul în profunzime și rar pentru a încuraja creșterea rădăcinilor adânci și pentru a preveni apariția trifoiului, spun specialiștii.

PlaySport
Cea mai frumoasă femeie din lume, vacanță fără fotbalistul român care i-a devenit soț! Cât de departe pleacă
Ego.ro
Antonia, GOALĂ pușcă! Poza din intimitate a scăpat pe net. Doar Alex Velea o vede AȘA
Digi24
Cetățeanul turc acuzat că a ucis o femeie și i-a aruncat trupul lângă A1 și-a recunoscut fapta. Ce le-a spus polițiștilor
Cancan.ro
UPS! Andreea Bălan l-a stimulat pe iubit, în fața tuturor! Sarmanul iubit nu a putut ascunde...
GSP.ro
Cosmin Olăroiu, la capătul puterilor în Emiratele Arabe Unite: „M-am săturat!”
Stirile PROTV
Istoricul Armand Goșu: “Vladimir Putin va ataca un stat NATO. V-o dau în scris. Nu mâine, nu poimâine, dar se va întâmpla”
Romania TV
Theo Rose ŞI-A ÎNŞELAT IUBITUL! Vedeta a recunoscut tot: "Cred că se întâmplă în viața tuturor. A fost dureros!"
Capital.ro
A murit un celebru designer din România. Dumnezeu să te ţină în braţele Sale!
EVZ.ro
Vești mari de la ANM. Cum va fi vremea de 1 Mai și de Paște
Adevarul
O pisică gestantă a venit singură la ușa spitalului. Medicii veterinari au ajutat-o să nască VIDEO
BZI.ro
Câştigător Survivor România All Stars 2024. Cine va lua premiul de 100.000 de euro
Spynews.ro
Cum a reușit o femeie să nască de două ori în doar 22 de zile. Explicația este uimitoare: ”Am avut cea mai mare durere”
Libertatea.ro
Un angajat IKEA România, cercetat. „Schema” prin care a furat 440.000 de lei
Sport.ro
FOTO Tânăra desemnată "cel mai frumos copil din lume", apariție wow în costum de baie. La 23 de ani și-a eclipsat deja tatăl, un celebru fotbalist
Impact.ro
ȘOC! Cum arăta Gabriela Firea acum 20 de ani. Imaginile pe care SIGUR le-ai uitat
Parteneri
Ce se întâmplă când apeși tasta 6 la bancomat. Secretul pe care puțini îl știu
Redactia.ro
Irina Deleanu a acceptat să vorbească despre avansurile primite: "Dincolo de 'carcasă', mai e și altceva!"
Digisport.ro
Digi RCS&RDS dispare din luna mai. Reprezentanții companiei au făcut anunțul
Click.ro
Theo Rose a recunoscut că îl plăcea pe Anghel Damian din timpul relației cu Alex Leonte: „Strici și casa omului și pe a ta. Și-a asumat un mare risc...”
Viva.ro
Delir după delir la televiziunea rusă: „Trebuie să-i facem pe europeni să înțeleagă că pot muri, că va fi război nuclear în Europa”
Digi24
ANALIZĂ. Cine pleacă la oaste și ce șanse ai să lupți în prima linie dacă ne pune Putin gând rău și se sună mobilizarea generală
Digi24
Divorțul care zguduie lumea mondenă! Și-au spus ADIO după 23 de ani! Nimeni nu se aștepta la asta!
Unica.ro
Rețetă de post din Transilvania. Fasole cu paprika și ardei copți
EVZ.ro
Știrile Antena Stars. Mellina s-a vindecat după câteva luni în care s-a confruntat cu probleme de sănătate. A fost la un pas de anorexie
Spynews
Stăpânii de CÂINI au interzis să facă asta. Toți iubitorii patrupedelor trebuie să respecte lista
Capital.ro
Dimineața sau seara | Cel mai propice moment al zilei pentru a face sport
Antena 3
Crina Mardare și Mișu Cernea, poveste de dragoste atipică. Nu au locuit niciodată împreună, deși au o relație de peste două decenii
TV Mania
Și-a părăsit soțul pentru cel mai bun prieten al lui. Anunțul făcut acum la doar câteva luni de la divorț: „Nu-mi pasă...”
Avantaje
HALEP l-a DAT AFARĂ! E SCANDAL din NOU! Nimeni nu se aștepta
Mediaflux
Cum a reușit o femeie să nască de două ori în doar 22 de zile. Explicația este uimitoare: ”Am avut cea mai mare durere”
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O mai știi pe Tatiana Final Boss? Cum arată tânăra celebră pe TikTok, după ce a slăbit radical
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro