Nimic nu este mai enervant decât acele buruieni urâte care distrug aspectul grădinii tale sau îți invadează zonele în care ai plantat răsaduri. Deși pe piață există o mulțime de produse diferite de distrugere a buruienilor, mai indicat ar fi să apelăm la acele metode naturale, simple și ieftine care fac același lucru. Iată, așadar, ce minuni poate face sarea în grădina ta!
Atunci când te îngrijești de grădină și încerci să scapi de buruienile enervante care apar mereu, este întotdeauna o idee bună să apelezi la metode ecologice, înainte de a a lua în considerare utilizarea unor soluții chimice.
Folosirea excesivă a erbicidelor poate contamina apele subterane și poate dăuna plantelor și solului benefic. Multe studii au arătat că aceste substanțe chimice rămân în sol și dăunează insectelor și microbilor care sunt esențiale pentru sănătatea solului.
Cu toate că erbicidele din ziua de azi sunt ceva mai selective, ele pot reprezenta în continuare un pericol pentru sănătatea oamenilor, a animalelor, a plantelor pe care le vrei roditoare, a solului și a biodiversității. Așadar, soluțiile naturale sunt salvarea noastră.
Citește și: A presărat mălai în grădină, iar în câteva zile totul s-a schimbat. E trucul primăverii 2023, e genial
Sarea este una dintre soluțiile eficiente naturale care te scapă de acele ieburi crescute nedorite, însă este important să iei în considerare că o cantitate mai mare de sare poate afecta calitatea solului, făcându-l nepotrivit pentru creșterea altor plante.
Așadar, aceasta ar trebui folosită numai în zonele în care nu cresc plantele puse de tine, cum ar fi pe alei, porțiuni cu pavele, pământul de sub o terasă sau verandă, zonele din jurul fundației.
Pentru asta, vei avea nevoie de un amestec de o parte sare și două părți apă, concentrația fiind extrem de eficientă. O altă soluție este să presari efectiv sare peste buruieni. Regula în ambele cazuri este ca în ziua stropirii să nu plouă deloc!
Un alt truc eficient este amestecul de sare cu oțet. Amestecă o parte de oțet diluat cu o saramură făcută din apă și sare în părți egale și pulverizează pe buruieni. Stropitul este important să se facă într-o perioadă uscată, la miezul zilei, pentru că soarele potențează efectul toxic pe care îl au sarea și oțetul.
Citește și: A turnat oțet pe plantele din grădină și a descoperit un truc fabulos. Ce s-a întâmplat în doar 5 zile