Cum scapi de țânțarii din casă. Trucurile utile pe care trebuie să le știe oricine

Cum scapi de țânțarii din casă. Trucurile utile pe care trebuie să le știe oricine

Țânțarii pot fi ținuți la distanță prin metode clasice, pe care toată lumea le cunoaște, de genul sprayurilor cu instecticide sau montarea plaselor la ferestre. Însă când aceste metode nu dau roade sau nu doriți să le folosiți, există și alte metode prin care să alungați țânțarii din casă.

Cum scapi de țânțarii din casă

De menționat este că sunt câteva plante care datorită mirosurilor lor nu sunt plăcute de țânțari și nici de alte insecte. Lavanda este una din plantele care datorită mirosului amețitor alungă țânțarii. Dacă locuiți la curte, tufele de lavandă de lângă intrarea în casă vor ține țânarii la distanță. Dacă locuiți însă la bloc, ținută în buchețele la geam, în soare, lavanda va împiedică insectele să mai intre în casă. Dar puțină lume știe că și mușcatele au un rol important în alungarea țânțarilor, astfel că atârnarea ghivecelor cu mușcate prin curte sau la ferestre nu are doar un rol estetic, dar și util.

Ce trucuri să folosești

Alte două plante care mai alungă țânțarii sunt busuiocul și rozmarinul. Poți să le plantezi în ghivece sau mici jardiniere pe care să le pui la geam sau în balcon, iar în afara faptului că poți să-ți aromatizezi mâncărurile din plante proaspăt culese, ce te ajută și la alungarea țânțarilor.

De asemenea, în afară de plante, uleiurile esențiale pot înlocui ghivecele cu plante de la ferestre. În plus, ele pot fi folosite și pe piele pentru a te proteja de înțepăturile țânțarilor.

Țânțarii mai pot fi alungați pulverizând și o soluție de ulei esențial de lavandă și apă pe la ferestre. Dar același efect îl are și uleiul de eucalipt. Dacă ai pielea sensibilă și ”atragi” țânțarii, amestecul de apă cu ulei esențial de lavandă sau de eucalipt îl poți pulveriza chiar pe piele înaainte de a ieși din casă. Aroma acestor uleiuri va ține astfel țânțarii la distanță.

Dacă iubești aromaterapia, atunci poți parfuma casa cu arome de eucalipt sau de citronella (lămâie). Atenție însă, trebuie să folosești uleiuri esențiale pure, deoarece substanțele ieftine au aromatizanți sintetici care pot genera compuși toxici prin încălzire. Astfel, într-o cantitate mică de apă se toarnă câteva picături de ulei esențial, iar soluția se expune la căldură.

Altă soluție anti-țânțari, dar nu tocmai plăcută de mulți este usturoiul. Dacă nu vrei să mănânci usturoi, atunci lasă câțiva căței de usturoi în bucătărie, deoarece mirosul va îndepărța țânțarii.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI