Chiar dacă până acum se spunea că uleiul de palmier este foarte sănătos, studii recent arată exact contrariul. Oamenii de știință spun că uleiul de palmier este dăunător organismului uman, însă acesta se regăsește în foarte multe produse din supermarket.
Uleiul de palmier se regăsește din belșug în produse precum Nutella sau croissantele cu unt, pe care cu toții le consumăm, în special copiii. Oamenii de știință spun că acest obicei este unul foarte dăunător, deoarece uleiul de palmier poate face ravagii în organism.
Se cunoaște deja faptul că mai multe studii au arătat că uleiul de palmier este periculos pentru sănătate. De exemplu, în Franța, guvernul a votat pentru triplarea taxelor pentru produsele ce conțin uleiuri nesănătose precum uleiul de palmier.
Cu toate că uleiul de palmier a părut un ingredient sănătos, căreia i s-a făcut multă reclamă în urmă cu mai mulți ani, acesta este foarte dăunător din mai multe puncte de vedere: îți poate tăia apetitul, conține multe grăsimi saturate, în plus, modul în care este produs este foarte dăunător planetei.
Navelor le este permis să arunce uleiul de palmier în mare dacă sunt la minim 19 km de la țărm. Rezidurile de ulei poartă mulți germeni și boli și călătoresc și peste 4800 km în mări și oceane. După această călătorie, reziduurile apar pe plaje.
La malurile Oceanului Atlantic, bucăți mici și albe, asemănătoare unei flori de popcorn au apărut pe plajă, fapt îngrijorător pentru deținătorii de animale. Bucățile albe sunt reziduri din ulei de palmier și sunt foarte toxice în special pentru căței, uneori fiind chiar letale.
“Uleiul de palmier există în aproape jumătate din produsele pe care le cumpărăm din supermarket, este în orice: de la șampon, săpun și până la pizza și biscuiți. Este peste tot”, declară doctorul Emma Keller de la World Wide Fund (WWF) pentru natură.