Cum scapi de păianjenii din casă, de fapt. Un specialist a explicat pas cu pas ce se întâmplă

Cum scapi de păianjenii din casă, de fapt. Un specialist a explicat pas cu pas ce se întâmplă
Cum scapi de panzele de paianjeni din casa

Atunci când facem curățenie găsim, câteodată, pânze de păianjeni pitite prin colțurile camerelor.  Iată câteva trucuri esențiale pentru a scăpa de insectele enervante de la tine din casă.

Trucuri geniale de a scăpa de păianjenii din casă

Rod Crawford, expert în arahnologie la Muzeul Burke de la Universitatea din Washington, a vorbit despre cunoștințele sale despre păianjeni, pânzele lor și cel mai bun mod de a rezolva această problemă care se regăsește în fiecare cămin.

Primul lucru pe care trebuie să-l știm este că nu toate pânzele din colțuri sunt de fapt pânze de păianjen. Potrivit specialistului, diferite specii de păianjeni produc diverse tipuri de pânze, iar fiecare tip are propriile sale nuanțe, iar acestea pot varia în funcție de zona în care locuiți.

De exemplu, Crawford spune că pânzele de păianjen prezintă o colecție aparent aleatorie de fire care merg în toate direcțiile. Pânzele de pâlnie sunt foi solide de mătase, care arată precum o bucată de material subțire ușor murdară, cu un tunel într-un colț unde se ascunde păianjenul.

Pânzele de foi sunt similare cu pânzele de pâlnie, singura diferență fiind faptul că păianjenul atârnă pe partea inferioară a pânzei, nu în colț.

Pentru că aceste tipuri de pânză se pot țese în câteva săptămâni, specialistul în arahnologie subliniază faptul că este important să fim atenți atunci când cureți pânzele din colțurile încăperilor, deoarece păianjenii vor continua să locuiască în căminul tău, tesând altă pânză în alt loc umbros.

Cum indentificăm păianjenii după tipurile de pânze

Trucul la care toți oamenii trebuie să fie atenți atunci când fac curat este să observe cu atenție pânzele de insecte din casă.

„Dacă pânza este prăfuită, păianjenii nu o pot folosi și trebuie să dispară. Dacă pânza arată îngrijită și curată, cu puțin sau deloc praf la suprafață, atunci este posibil să înlocuiți un păianjen sau cel puțin să faceți o problemă pentru el.”

Pe de altă parte, dacă pânza este strălucitoare și curată, înainte de o curăța puteți muta mai întâi păianjenul în altă parte. În cele din urmă, păianjenii își aleg locațiile în funcție de unde pot obține hrana de care au nevoie pentru a supraviețui.

„Dar dacă păianjenul în sine este mutat, probabil că vor încerca să facă o nouă pânză în altă locuință.”, spune arahnologul Rod Crawford, potrivit celor de la Apartment Therapy.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI