Ai păianjeni în casă în fiecare toamnă? Ingredientul din bucătărie care te scapă de ei toată iarna

Ai păianjeni în casă în fiecare toamnă? Ingredientul din bucătărie care te scapă de ei toată iarna

Ultimul lucru pe care ni-l dorim în casa noastră sunt păianjenii. Pentru majoritatea dintre noi, aceste arahnide sunt niște specii respingătoare, cu care nu trebuie să locuim sub același acoperiș. Din fericire, există un ingredient secret din bucătărie care alungă păianjenii din casele noastre. Iată cum trebuie procedat.

Cum alungi păianjenii din casă. Este atât de simplu

Păianjenii nu sunt cele mai iubite arahnide, dar asta nu înseamnă că trebuie uciși. Deși apar mai mereu pe la colțurile casei, aceste creaturi mici intră și în casă, dacă lași ușile deschise sau ferestrele și nu ai plase de protecție. De asemenea, arahnidele intră în locuință și prin crăpăturile existente pe lângă tâmplărie sau în pereți.

Un ingredient din bucătărie face minuni

Din cauza temperaturilor scăzute din timpul toamnei, păianjenii își pot căuta culcuș călduros în care să stea sau chiar să-și petreacă întreaga iarnă, iar casele noastre sunt spațiile perfecte pentru aceștia. Vestea bună este că poți scapa de micile creaturi invadatoare cu ajutorul unui ingredient simplu, pe care toată lumea îl are deja în bucătărie. În plus, este 100% natural!

Este vorba despre ceaiul de mentă. Datorită mirosului puternic de mentă, păianjenii ocolesc zona în care simt această aromă. La fel de bine funcționează și uleiul de lavandă sau eucalipt.

Cum trebuie să procedezi?

Păi, este destul de simplu! În primul rând, fă o curățenie generală în întreaga casă și curăță temeinic fiecare colțișor, inclusiv pe cele din spatele mobilierului. Apoi pune pliculețe cu ceai de mentă în locurile în care observi că păienjenii se adăpostesc.

Un alt truc la care poți apela este să așezi pliculețe cu ceai de mentă sau lavandă la geam sau la ușă, dacă observi că există crăpături prin care pot pătrunde păianjenii.

Trucuri care chiar funcționează

Ce mai poți să faci este să pui bucăți de vată în care ai turnat câteva picături de ulei esențial de mentă piperată. Este o metodă naturală, arahnidele nu au de suferit, ci pur și simplu vor pleca din locuința ta. Urăsc mirosul de mentă piperată.

Așa scapi de arahnide toată iarna

De asemenea, mai poți prepara o soluție naturală cu care ții păianjenii la distanță. Ai nevoie de următoarele ingrediente: 125 ml de oțet de mere, 1 lingură de ulei, 100 g de piper măcinat și 1 lingură de detergent de vase.

Pune ingredientele într-un recipient cu pulverizator și amestecă-le zdravăn. Cu soluția obținută stropește prin toate colțurile pe unde știi că stau arahnidele. Poți folosi acest amestec și în afara casei. Garantat nu vei mai găsi păianjeni în casă.