Cum scapi de mirosurile neplăcute din fiecare cameră. În fiecare cameră se poate acumula mirosul neplăcut, în funcție de lucrurile ținute acolo, însă din fericire există soluții pentru a scăpa rapid și eficient de fiecare miros. Iată care sunt cele mai bune variante pentru baie, bucătărie și dormitor.
Fie că vorbim de gunoiul acumulat, de rufe murdare sau de mucegai, toate acestea sunt surse de mirosuri neplăcute. Din fericire însă, poți apela la uleiuri eterice ce au proprietăți nu numai pentru aromatizare a încăperilor, ci și antibacteriene, antivirale sau antifungice.
Astfel, pentru un aer proaspăt în antreu, poți folosi uleiul eteric de lămâie sau bergamotă, care are proprietăți antibacteriene și antiseptice. Totodată, uleiurile de citrice ajută și la prevenirea depresiei.
Pentru a împrospăta toaleta, se recomandă să folosești uleiurile din grupul citricelor, precum: lămâie, leuzea, lemongrass, grapefruit, portocală. De asemenea, pereții băii pot fi stropiți cu ulei de eucalipt, iar în cadă poți pune câteva picături de ulei de cimbru, dar și niște sare de mare. O altă sugestie este și aceea de a adăuga și puțin ghimbir ras în cadă, dar numai după ce l-ai înmuiat într-un pahar cu lapte, pe care vei turna tot în apă.
La bucătărie, te poți folosi de leuzea și pin. Aceste uleiuri au efect asemănător, iar pentru dormitor poți folosi uleiuri de ylang ylang și patchouli. Ele au și efect asupra unui somn odihnitor, pe lângă faptul că împrăștie o aromă plăcută în cameră.
Pentru sufragerie sau zona de sport, poți folosi mai multe variante.Uleiurile de vanilie, scorțișoară, mandarină, brad, leuzea și lemongrass vor da o atmosferă de sărbătoare. În plus, specialiștii susțin că aceste arome pot îmbunătăți concentrarea, astfel că dacă muncești în această cameră, poți observa că ai mai mult spor și performanță.
În zona unde ai aparate de sport se recomandă să folosești uleiuri de mentă, lemongrass și ienupăr. Pe lângă faptul că vor acoperi mirosul de transpirație, acestea îți vor da energie și te vor ajuta să arzi grăsimile într-un mod mai eficient.
Pentru a prepara odorizant natural de cameră, ai nevoie de ingrediente ca: 15-20 de picături de uleiuri esențiale, ierburi uscate, un borcan cu capac.
Mai întâi ia o ceașcă de bicarbonat de sodiu și pune-l în borcanul sau în recipientul în care vei păstra odorizantul. Apoi, adaugă cele 15 picături de ulei esențial și o lingură de ierburi. Poți folosi orice mireasmă de la ierburile uscate până la uleiuri esențiale multiple. După ce ai pus toate ingredientele în borcanul cu capac, poți începe să le scuturi cu putere pentru ca ele să se amestece cât mai bine.