11 sept. 2022 | 16:19

Cum scapi de furnici. Metoda asta e cea mai simplă, toți au așa ceva în casă

Utile
Cum scapi de furnici. Metoda asta e cea mai simplă, toți au așa ceva în casă
Cum scapi de furnici.

Furnicile își pot face loc în casa ta și pe timpul iernii, nu doar în sezonul cald, așadar este util să știi cum scapi de ele. Metoda este una simplă și se bazează pe ingrediente pe care oricine le are la îndemână. Dacă și tu ai descoperit că ai furnici în casă sau pe balcon, este cazul să acționezi. Iată cum!

Cum descoperi dacă ai furnici în casă

Se știe că furnicile vin acolo unde găsesc o permanentă sursă de hrană, astfel că orice locuință poate deveni o țintă sigură pentru ele. Micile insecte se înmulțesc rapid, iar dacă nu acționezi rapid, te vei întâlni cam peste tot cu ele: în bucătărie, pe balcon, în dormitor etc.

Furnicile apar la începutul verii, fiind niște insecte atrase de căldură. Ele își găsesc rapid drumul către casa ta, fie că te afli la casă sau la apartament. Ele își organizează traseul care urmărește o logică simetrică din tunelurile subterane în cate au stat.

Ele pot avea tuneluri chiar și de până la 20 de metri lungime, iar în cazul în care nu izbutesc să iasă la suprafață din cauza unei izolații sau a unui strat de beton mult prea gros al casei, insectele ocolesc obstacolul ivit și tot ies la suprafață, direct în casă. Când furnicile își fac apariția, acest lucru este și un indiciu către o sursă de umiditate în locuință sau de materiale putrede.

Furnicile mai pot intra în casă, făcându-și loc pe la ferestre, prin conductele de ventilație sau uscător, prin fisuri, prin pasajul cablurilor electrice sau de telefon, practic prin orice presupune o deschidere către mediul exterior, inclusiv vegetația exterioară.

Dacă vrei să știi exact că ai sau nu furnici în casă, este recomandat, pentru început, să verifici apariția lor în propria locuință, pe timpul iernii. De regulă, în acest anotimp, ele hibernează și nu au cum să vină de afară în mod direct. Dacă ai furnici în casă și iarna, acesta este un prim indiciu că acestea se ascund într-un cuib existent deja în casă.

Verifică apoi tot lemnul din casă și vezi dacă există ceva putrezit sau dacă există locuri cu umiditate, întrucât furnicile obișnuiesc să sape în lemnul deja afectat. Dacă însă lemnul este sănătos și tare, nici insectele nu îl pot ataca.

Cum scapi de furnici

Nu în ultimul rând, urmărește drumul furnicilor și vezi către unde se îndreaptă, căci este posibil ca ele să te conducă chiar către cuib. În general, furnicile au nevoie de o perioadă de 3-5 ani ca să își formeze o colonie și pentru a provoca daune semnificative.

În ce privește cea mai simplă metodă pentru a scăpa de furnici, aceasta se bazează tot pe ingrediente naturale, la îndemâna oricui: zeamă de lămâie sau frunze de busuioc. Nu trebuie decât să storci sucul unei lămâi în locul lor de pătrundere și să lași acolo și câteva coji.

Furnicile detestă pur și simplu mirosul de lămâie. Un alt miros care nu le face deloc plăcere este cel al frunzelor de busuioc. Așadar, pune câteva frunze de busuioc pe o farfurie și așază farfuria în locurile frecventate de furnici.

Parteneri
Cum arată de fapt Jennifer Lopez în realitate. Adevărul din spatele imaginilor retușate
Redactia.ro
Dragoș Dolănescu le încaieră pe solistele Maria Ciobanu și Irina Loghin: „Tata spunea că Irina Loghin are cap de regină”. Cum au ratat să se încuscrească?
Click.ro
Ce fac BĂRBAȚII cu ANTONIA la Velea la studio: „Genera BANI”! Nimeni n-a avut CURAJ să spună până azi
Vocea.biz
Scandalul amoros care zguduie campania electorală. SĂRUTUL care aruncă totul în aer / FOTO
Unica.ro
Au întors-o ca la Ploiești. Vești uluitoare de la meteorologi
EVZ.ro
O presupusă vrăjitoare, escrocherie de 7.000 de euro. Cum l-a păcălit pe un bărbat pentru bani
Spynews
UE a dat ORDIN! Mașinile pe benzină și motorină sunt INTERZISE! De când NU se mai vând
Capital.ro
De ce relațiile lui Jennifer Lopez nu rezistă. Fostul soț al artistei a făcut declarații controversate: „Am avut inima zdrobită”
Avantaje
LOVITURĂ FINALĂ pentru TRUMP! Arma secretă a KAMALEI HARRIS
Mediaflux
Doliu în lumea afaceriștilor! S-a stins din viață un celebru om de afaceri. A murit într-un spital din Franța / FOTO 
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Cat a ajuns să coste un kilogram de castraveți pentru murat, în piață. Prețul de la tarabe i-a indignat pe clienți
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro