Monica Bîrlădeanu este o femeie asumată în ceea ce privește vârsta, respectiv 44 de ani, dar și a preocupării constante ca pielea ei să fie în cea mai bună formă. Actrița a povestit pentru Playtech Știri că în paralel cu ritualul de skincare desfășoară întotdeauna alte activități și ne-a detaliat trucurile învățate în perioada în care a locuit în America pentru a arăta impecabil pe platourile de filmare. Actrița scapă în timp record de coșuri inestetice, vânătăi sau umflături la nivelul feței. Trucurile la care ea apelează sunt la îndemâna oricui.
Monica Bîrlădeanu a absolvit facultatea de Drept, a descoperit televiziunea, prima ei dragoste, după care drumul a dus-o spre actorie. Și pentru a face meseria la nivel profesionist, vedeta a locuit 13 ani la Los Angeles, unde a studiat atât televiziune, cât și actorie, CV-ul ei fiind bogat în filme românești, italiene sau americane în care a fost distribuită.
Surprinzător, dar Monica Bîrlădeanu nu a trecut, de-a lungul timpului, prin schimbări majore de ordin fizic.
„La un moment dat am postat pe story o copertă de la revista Story ,actual defunctă, nu știu, poate de acum 20 de ani. Foarte mulți dintre cei de pe copertă încă mai sunt în showbiz: Cabral, Mihaela Rădulescu, Andreea Marin, multă lume. Și într-adevăr lumea mi-a zis că sunt absolut neschimbată. Nu mi s-a părut că e chiar așa, am vreo 5 kg în plus, adică nu sunt chiar acolo. Cei care mă urmăresc știu că sunt absolut obsedată de îngrijirea pielii și atunci fac tot posibilul să întrețin ce mi-a dat Dumnezeu”, a declarat, pentru Playtech Știri, Monica Bîrlădeanu.
Deși multă lume ar putea crede că ea stă tot timpul prin saloanele de înfrumusețare, adevărul este că multe operațiuni le face singură acasă.
“În ceea ce privește îngrijirea pielii, mă bazez destul de mult pe timpul acasă, în special pe timpul în care răspund la emailuri. Atunci se întâmplă toate: masca numărul 1, masca numărul 2, masca numărul 3, ser, stau să intre o cremă mai emolientă sau fac ocluzie eventual cu o folie de plastic ca să intre mai multă cremă în piele, ăla e ritualul meu. Îl împletesc întotdeauna cu o altă activitate, pentru că nu pot să stau așa pur și simplu, nu e pierdere de timp, dar simt nevoia să fac cel puțin două lucruri în același timp. Și e foarte adevărat că mă bazez destul de mult, cel puțin o dată pe lună, pe o stimulare cu laser sau cu infraroșu. Cel puțin o femeie de vârsta mea are nevoie și de o stimulare în profunzime”, ne-a mărturisit actrița.
Monica recunoaște deschis că a avut noroc de genă bună pe linia maternă, dar că și timpul pe care și-l alocă pentru skincare este esențial.
“Să fim foarte sinceri: mama arată foarte bine, are o genă foarte bună, are o piele foarte faină, e și o femeie cochetă, adică și îngrijirea asta a pielii, preocuparea și pentru forma în care se află pielea am moștenit-o cu siguranță de la mama, negreșit. Adică e și gena, dar e și munca noastră de conservare”, a spus, pentru Playtech Știri, interpreta Anișoarei din filmul “Taximetriști”.
În cei 13 ani în care a locuit în America și a avut ocazia să învețe de la profesioniști actorie, dar și să joace în producții alături de ei, Monica a deprins tot felul de trucuri pentru a remedia diverse probleme ale pielii: de la acnee, vânătăi sau umflături.
“Nu știu dacă a fost neapărat din cauza unor produse, cât din cauza supraîncărcării. La serial, lucrurile se întâmplă cam așa: ai ajuns dimineață, ți s-a făcut machiajul de personaj, ai plecat la cadru. La serial lucrurile merg foarte repede. Filmezi în fața unor lumini care sunt extraordinar de puternice, încălzesc pielea, porii se dilată, make-up artista vine cu pudra, te tapotează, un alt strat de pudră, stratul numărul 2, stratul numărul 3, stratul numărul 7 și deja pielea este supraîncărcată cu pudră și cu porii dilatați, crede-mă, ai toate șansele să faci un episod acneic.
Bineînțeles că s-a întâmplat, bineînțeles că avem remedii. Actorii, cel puțin, știu drumul scurt spre vindecare în legătură cu orice. De exemplu, un episod acneic, dacă e absolut punctual, îl rezolvi foarte bine cu un un bețișor de urechi pe care îl înmoi într-o mască de sulf, pui un prim strat, lași să se usuce, adaugi un al doilea strat peste stratul uscat deja, a doua zi dimineața a dat înapoi, ești foarte bine. Am învățat astfel de trucuri din America. Mi-am dat seama că într-adevăr actorul trebuie să știe foarte multe remedii rapide”, a declarat, pentru Playtech Știri, fosta prezentatoare TV.
Monica are soluții rapide și pentru vânătăi apărute în urma unor accidente pe platourile de filmare. Se pot estompa și prin machiaj, însă actrița se bazează pe arnică.
“Nu știu, pentru vânătăi, iar, ce te faci? Te-ai lovit, ai o scenă, ai fost bruscată, te-a lovit de ceva, dar tu a doua zi filmezi într-o rochie decoltată sau care expune brațul lovit. Vreau să spun că și acolo am învățat! Iei un unguent de arnică, se găsește peste tot, nu costă nici mult, aplici primul strat gros, îl lași să acționeze, aplici încă un strat peste stratul respectiv, apoi ștergi și aplici din nou și crede-mă că până a doua zi nu mai ai nicio vânătaie. Verificată treaba și încercată, pentru că a fost nevoie”, a punctat ea.
Monica a continuat să ne dezvăluie un alt secret învățat tot în perioada în care a stat printre americani și la care apelează în caz ne nevoie.
“Actrița când intră la cadru trebuie să aibă fața dezumflată, de exemplu. Tai un castravete în două, îl lași în congelator și dimineața îl scoți din congelator și îl plimbi pe toată fața, inclusiv pe ochi și se dezumflă absolut rapid și instantaneu tenul. Sunt tot felul de lucruri, pe care într-adevăr le-am furat și eu de la alții, pentru că mi-am dat seama că sunt foarte utile și foarte accesibile, chiar nu îți trebuie produse nu știu de care”.
Citește și: Viciul de care Monica Bârlădeanu nu vrea să audă. Așa își menține frumusețea la 44 de ani
Monica este sociabilă de felul ei și nu a întâmpinat probleme de adaptare în perioada în care a stat la Los Angeles. Recunoaște însă că tot românii sunt cei cu care a interacționat cel mai bine.
“Mi-am făcut prieteni acolo, e foarte adevărat că cei mai apropiați și prietenii cu care aveam o relație autentică și profundă erau români. Români plecați, oameni tot așa aplecați spre o cunoaștere de sine, oameni cu un univers bogat, cu o înțelegere diferită a lucrurilor și care știu eventual să sprijine emoțional în cazul în care e nevoie. Eu nu sunt genul care suferă că nu am familia alături, mama era la un telefon distanță, la un video call, adică nu era neapărat asta problema. Mai mult cred că am simțit nevoia efectiv de conexiune umană, lucru care în România îl poți stabili cu mai mulți oameni, iar americanul este un om la al cărui suflet ajungi destul de greu, da”, a precizat Bîrlădeanu.
Video: Daniel Bălan