Dacă domnii se gândesc la vacanțele de pe final de lună, doamnele gospodine se gândesc la pregătirea de murături pentru iarnă. Dar, deși experimenate, spune Playtech Chef, unele mai greșesc din când în când cantitățile de oțet. Pentru a veni în întâmpinare, Playtech Chef îți recomandă cât oțet se pune la castraveți, de fapt. Citește mai departe, așa afli care este greșeala banală pe care o faci atunci când pregătești murăturile.
Ai putea spune că nu este încă timpul pentru pregătirea murăturilor, dar Playtech Chef ne atrage atenția, spunând că ”Acum este cel mai bun moment pentru a pune murăturile pentru iarnă!”.
Vezi și: Diferențele dintre murăturile în oțet și murăturile în saramură. Care sunt mai sănătoase, de fapt
Dar, ca în orice situație, există momente în care, poate din grabă, anumite gospodine nu apreciază corect care sunt cantitățile ingredientelor folosite la pregătirea murăturilor.
Așa că, Playtech Chef a decis să vă ajute și să vă spună cât oțet se pune la castraveți, de fapt.
Murăturile de castraveți sunt o garnitură excelentă pentru tot felul de pește, sandvișuri și mezeluri, pentru a numi doar câteva dintre ele.
Sunt foarte ușor de preparat și se păstrează mai mult de o lună în frigider. Sunt și excelenți ca parte a unui picnic sau a unui grătar în timpul verii.
Playtech Cehf mai spune că murăturile făcute în casă sunt mult mai gustoase decât cele cumpărate din magazin și, deoarece poți controla conținutul de zahăr, sunt mai bune pentru cei care sunt preocupați de sănătate.
Așadar, hai să vedem cât oțet se pune la castraveți pentru murat, conform rețetei propuse de prietenul nostru, Playtech Chef:
Pentru a avea cei mai buni castraveți, după cum bine știu gospodinele, vom avea nevoie de apă, castraveți, oțet, zahăr și sare, foi de dafin și bastonașe de hrean și de morcovi, precum și piper boabe, muștar boabe.
Aici intervine și cantitatea optimă de oțet pe care să o punem în borcanul cu castraveți. Conform recomandărilor, vom avea nevoie de 500 ml de oțet de vin alb.
Dar mai avem și ceva recomandări pentru voi, doamne gospodine venite tot din partea lui Playtech Chef, care spune:
”Folosiți numai oțet de calitate alimentară cu o aciditate de 5% pentru conservele de casă.
Nu folosiți oțet de casă atunci când faceți murături, deoarece conținutul de acid acetic este necunoscut și variabil. Nu folosiți oțeturi care au o aciditate foarte mare, de cel puțin 10-75%, cum ar fi oțeturile de curățare sau agricole, pentru orice procesare a alimentelor.
Aceste oțeturi pot conține solvenți și alte componente care le fac nesigure pentru a fi utilizate în alimente.”, spune Playtech Chef.
Vezi și: De ce trebuie să pui borcanele cu murături și dulceața cu gura-n jos în cămară. Trucul e genial
După ce am stabilit ingredientele și cât oțet se pune la castraveți pentru murat, trecem la pregătirea propriu-zisă a castraveților. Așa că, Baftă la pus de murături!