29 iun. 2024 | 11:14

Cum să ții la distanță acarienii plantelor. Top 5 cele mai eficiente trucuri prin care scapi definitiv de gândaci

Sfaturi pentru grădinari
Cum să ții la distanță acarienii plantelor. Top 5 cele mai eficiente trucuri prin care scapi definitiv de gândaci
Trebuie să știm că vom avea nevoie de soluții rapide împotriva dăunătorilor

Când vorbim de grădină, trebuie să știm că avem nevoie de soluții rapide împotriva dăunătorilor, indiferent care ar fi aceștia. Așa că, dacă ești pasionat, și vrei să afli mai multe, învață cum să ții la distanță acarienii plantelor, ținând cont de acest top 5 cele mai eficiente trucuri prin care scapi definitiv de gândaci.

Învață cum să ții la distanță acarienii plantelor!

Confruntarea cu o infestare cu dăunători este cel mai urât coșmar al oricărui proprietar de plante. În momentul în care observați primele dovezi de acarieni, dăunătorilor plantelor, aceștia și-au făcut deja o casă confortabilă printre plantele în ghiveci.

Este posibil să vă readuceți grădina interioară la normal, cu puțin efort suplimentar, desigur. Există o serie de modalități de a scăpa de diferite tipuri de insecte din plantele de interior, inclusiv să folosești pudră de talc pentru grădina ta.

„Printre dăunătorii comuni ai plantelor se numără făinarea, solzii, păianjenii, țânțarii ciupercă, tripșii și melcii.

Acești dăunători pot părea înfiorători, dar este important să vă amintiți că aceste insecte sunt interesate doar de plante nu de noi, de animalele noastre de companie sau de mobilier.”, arată experții.

Cum să ții la distanță acarienii plantelor. Top 5 cele mai eficiente trucuri prin care scapi definitiv de gândaci

Chiar și simpla apropiere de verdeață vă poate stimula starea de spirit, așa că doriți să vă păstrați plantele fericite și sănătoase. Vă întrebați cum să țineți gândacii departe de plantele de interior și ce soluții pentru a le combate?

Citiți mai departe pentru a afla metodele de prevenire a dăunătorilor aprobate de grădinari, ținând cont de acest top 5 cele mai eficiente trucuri prin care scapi definitiv de gândaci.

Top 5 cele mai eficiente trucuri care te ajută să ții la distanță acarienii plantelor

Deși se recomandă un spray insecticid pentru insecte din magazin, crearea unui săpun insecticid folosind ingrediente simple și naturale este mai ușoară decât credeți.

1. Folosește săpun insecticid, și ții la distanță acarienii plantelor

Dacă aveți de-a face cu insecte cu corp moale, cum ar fi acarienii, afidele, musculițele albe și făinarea, cea mai bună opțiune este să utilizați un spray insecticid pentru gândaci, secretul celor mai pricepuți grădinari.

Pur și simplu puneți 1/4 cană de ulei vegetal și o lingură de detergent lichid de vase, fără înălbitor, degresant, coloranți sintetici și parfumuri,într-o sticlă cu pulverizator.

Umpleți-o până sus cu apă caldă și agitați, apoi puteți pulveriza amestecul pe plante o dată pe săptămână pentru a combate problemele legate de dăunători.

2. Uleiul de neem, un pesticid natural super-eficient

Un alt pesticid natural este uleiul de neem. Uleiul de neem este extras din copacii de neem, care sunt originari din India. Cercetările au demonstrat că este un pesticid natural super-eficient și, deci, amestecul puternic cu care trebuie să stropești.

Cum să ții la distanță acarienii plantelor. Top 5 cele mai eficiente trucuri prin care scapi definitiv de gândaci

Beneficiile uleiului de neem se extind dincolo de domeniul vegetal. Uleiul de neem poate fi folosit ca agent antifungic pentru mătreață și ciuperca piciorului, poate ajuta la vindecarea și estomparea cicatricilor și poate fi folosit pentru tratarea acneei.

3. Cu uleiuri esențiale ții la distanță acarienii plantelor

Puteți ține dăunătorii la distanță de grădina ta cu un spray de casă pentru insecte. Pentru a face acest pesticid pentru plantele de interior, se amestecă o lingură de ulei de arbore de ceai cu o cană de apă într-o sticlă cu pulverizator.

Cercetările au dovedit că uleiul din arbore de ceai este un pesticid eficient împotriva afidelor, cu 80 la sută din mortalitatea dăunătorilor evaluată după utilizare. Pentru cei care caută o soluție ușoară și naturală, spray-ul pentru insecte cu ulei din arbore de ceai poate merita încercat.

4. Pământ diatomaceu duce la dispariția dăunătorilor

Pentru a ține dăunătorii la distanță, specialiștii recomandă amestecul secret, și anume să acoperiți solul tuturor plantelor noi cu o pulbere de pământ diatomaceu de calitate alimentară, sigură pentru animale de companie și copii.

Aceasta usucă insectele și larvele lor, împiedicând câteva insecte singure să se reproducă într-o infestare în toată regula. Dacă vedem vreun fel de ciupercă sau ceva care arată ciudat pe plantă, pur și simplu îl presărăm pe deasupra, ajută foarte mult.

5. Cu peroxid de hidrogen ții la distanță acarienii plantelor

Peroxidul de hidrogen poate fi folosit și pentru a ucide țânțarii ciupercă și alte insecte comune care molipsesc plantele de interior. Atunci când este folosită cu moderație, poate ajuta plantele să crească, oferindu-le rădăcinilor și un plus de oxigen, și astfel te scapă definitiv de probleme. Aveți grijă doar să o diluați, amestecați o linguriță de peroxid de hidrogen la o cană de apă într-o sticlă de spray goală.

Se recomandă uscarea plantelor după ce le-ați stropit și udat

Paraziții precum țânțarii ciupercă care se dezvoltă în solul umed al plantelor de apartament pot fi combătuți prin simpla îndepărtare a ceea ce le place: umiditatea.

Potrivit grădinarilor profesioniști, cel mai bun lucru pe care îl puteți face în aceste tipuri de situații este să udați plantele mai rar decât ați face-o în mod normal, pentru a usca complet primii câțiva centimetri de sol.

„Udarea frecventă și menținerea solului constant umed este ideală pentru eclozarea ouălor și supraviețuirea larvelor”, spun experții.

Fără sol umed, îndepărtați sursa de hrană a țânțarilor ciupercă, și astfel veți ţine insectele la distanţă. Dacă lăsați solul să se usuce, această sursă majoră de hrană va dispărea, și, din această cauză, vor dispărea și țânțarii ciupercă. Puteți împrăștia și o jumătate de centimetru de nisip pe suprafața solului.

Se usucă rapid și oferă o suprafață care zgârie, nefiind atractivă pentru țânțarii ciupercă adulți care caută să depună ouă, iar insectele din plantele de interior vor dispărea pentru totdeauna.

Concluzie

Acum că ai afalt care sunt cele mai eficiente trucuri care te ajută să ții la distanță acarienii plantelor, tot ce trebuie să faci este să ai grijă de plantele tale, din interior, sau din grădină. Baftă!

Digisport.ro
Răsturnare de situație în cazul Simonei Halep
Stirile PROTV
Ce au găsit cercetătorii sub „ghețarul Apocalipsei”. Indică un potențial dezastru pentru întreaga planetă
PlaySport
INCREDIBIL! Cum arată nevasta mult mai tânără a lui Boris Becker! Cei doi s-au căsătorit în Portofino. Femeia e fiica unui lider politic și câștigă milioane anual
Ego.ro
Cine este tatăl copilului Ancăi Dumitra? Diferența de vârstă imensă dintre cei doi
ProActual
Suma pe care o primesc Mane Voicu și Ioana State pentru participarea la Asia Express 2024. Antena 1 le umple conturile
EVZ.ro
Sorin Bontea, juratul de la MasterChef, n-a prea trecut pe la școală: Am citit câteva cărți
Spynews.ro
Alina Marymar, declarație de dragoste pentru Tzancă Uraganu, la scurt timp dupa ce Lambada a fost externată: ”Un bărbat care...”
PRO TV
Ce tratament pentru cancer ar fi urmat Kate Middleton, pe ascuns, în Statele Unite. ”Nu a fost chimioterapie”. Familia Regală neagă tot
Adevarul
Cum este raiul în realitate: relatarea unui reputat neurochirurg care a intrat în comă. „A fost dovada incontestabilă a realității experienței mele”
BZI.ro
Irina Columbeanu este o domnișoară elegantă! Cum arată dormitorul ei din vila în care locuiește
Sport.ro
FOTO Cea mai atrăgătoare hocheistă a revenit la prima pasiune. Ședința foto cu care și-a pus fanii pe jar
Viva.ro
Laura Cosoi arată TOP la 42 de ani: decoleteu adânc, rochie mulată și transparentă și asta nu e tot. Are patru copii, dar i-a lăsat mască pe mulți cu silueta ei
Parteneri
Marcel Ciolacu, prima apariție publică alături de soție după mulți ani. Cum arată nevasta premierului
Redactia.ro
Medana, replică tranșantă pentru Larisa Uță, fosta soție a lui Alin Oprea! Ce spune artistul: „Suportă cu greu, săraca”
Click.ro
„UE și-a pierdut mințile. Este un gest sinucigaș”. Moscova despre ajutorul european acordat Ucrainei
Digi24
S-a aplecat și S-A VĂZUT TOT: Corina Bud, FĂRĂ lenjerie! Fanilor nu le-a venit să creadă că a apărut AȘA
Vocea.biz
Cum a aflat Victor Slav că iubita lui, Selina, l-a înșelat. S-a întâmplat înainte de Asia Express!
Unica.ro
Serialul care face furori în toată lumea. Declarații exclusive ale actorilor
EVZ.ro
Lambada se externează după ce a devenit mamă pentru a treia oară. Cine îi este alături în aceste momente / PAPARAZZI
Spynews
Cutremur în România. Victor Ponta a primit verdictul. Ce au ordonat judecătorii
Capital.ro
Ea are 27 de ani, el are 57 și tocmai au anunțat că vor deveni părinți: „Mama te așteaptă…”. Vedeta abia a divorțat anul trecut
Avantaje
A ÎNCEPUT a DOUA RECALCULARE! MARIUS BUDĂI anunță ce ADEVERINȚE TREBUIE ADUSE
Mediaflux
Alina Marymar, declarație de dragoste pentru Tzancă Uraganu, la scurt timp dupa ce Lambada a fost externată: ”Un bărbat care...”
Spynews.ro
Zodii ale căror vieți se îmbunătățesc semnificativ înainte de sfârșitul lunii septembrie 2024. Succesul bate la ușa lor
Realitatea.net
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro