Cum scapi de căpușe. Soluții pentru a le combate. Este cald și în această perioadă foarte multe persoane își doresc să petreacă cât mai mult timp în natură, la iarbă verde. Cei care preferă astfel de ieșiri trebuie să știe la ce riscuri se expun. În locurile cu multă verdeață, precum curți, parcuri, există de cele mai multe ori, foarte multe căpușe. Acestea parazitează pe animale, dar și pe oameni. Ele sunt transmițătoare de anumite boli periculoase. Din acest motiv trebuie îndepărtate. Iată așadar cum scapi de căpușe și ce soluții poți folosi pentru a le combate.
Deși mulți oameni cred că căpușele sunt insecte, ele sunt de fapt arahnide, făcând parte din aceeași familie cu scorpionii, acarienii și păianjenii. Există multe varietăți diferite de căpușe, dintre care multe sunt purtătoare de boli.
Vă întrebați cum să identificați căpușele? Diferitele specii de căpușe pot fi gri, albe, maro, negre, maro-roșiatice sau chiar galbene. Adulții au corpul plat, de formă ovală, fără aripi. Atunci când căpușele au o masă de sânge, corpul lor se umflă și devine rotund, ca un bob de porumb. În timp ce nimfele și căpușele adulte au opt picioare, larvele de căpușe au doar șase. În calitate de larve, căpușele au dimensiunea unui grăunte de nisip. Căpușele pot mușca oameni și animale în toate etapele ciclului lor de viață.
Simpla vedere a căpușelor este suficientă pentru a-i face pe majoritatea oamenilor să se strâmbe. Din nefericire, acești dăunători minusculi, care sug sângele, sunt răspândiți peste tot, iar multe specii sunt mai mult decât fericite să se instaleze în curtea ta sau în parcuri, acolo unde găsesc iarbă.
Dacă ai găsit căpușe pe proprietatea ta, probabil că eliminarea lor este prioritatea principală pe care o ai. Pe lângă faptul că sunt înspăimântătoare la vedere, căpușele transmit o varietate de boli, inclusiv boala Lyme și multe altele. Aproape 75% din cazurile de boală Lyme apar în urma mușcăturilor de căpușe care au loc în curțile oamenilor. Iată ce alte boli mai pot transmite căpușele:
Căpușele transmit agenți patogeni care provoacă boli prin procesul de hrănire.
Te întrebi de ce sunt căpușe peste tot și care este cauza apariției acestora? Animalele pot aduce căpușe în curtea ta sau în parcuri, la fel ca și rozătoarele mici. Căpușele vor găsi un habitat ideal pentru a se stabili. Toate speciile de căpușe iubesc întunericul și umiditatea. Locurile lor preferate de ascundere includ zone care oferă iarbă înaltă, pământ umed și multă umbră. Dacă iarba este tunsă, căpușele se pot totuși stabili în zonele exterioare, unde pot găsi arbuști care atârnă pe jos sau plante care acoperă solului pe care să le folosească drept adăpost.
Din fericire, există modalități eficiente de a scăpa de căpușe fără a-ți transforma curtea într-o zonă de război. Mai mult de atât, multe dintre tratamentele care ucid căpușele vor ucide și puricii, gărgărițele și alți dăunători din curte.
Nimeni nu vrea căpușe în curtea sa, dar cum scapi de ele? Din fericire, există multe remedii naturale, făcute în casă, eficiente care sunt sigure pentru câini și alte animale de companie și eficiente pentru a îndepărta căpușele. Iată cu ce se stropește pentru căpușe:
Folosește un spray cu ulei de cedru
Unul dintre soluțiile naturale preferate de căpușe este spray-ul cu ulei de cedru. Uleiul de cedru este un repelent natural, non-toxic și eficient împotriva căpușelor. Dacă ieși în drumeții, îl poți pulveriza direct pe piele sau pe haine. Este sigur pentru a fi folosit pe oameni și animale de companie.
Deși poți cumpăra spray de căpușe cu ulei de cedru de la majoritatea magazinelor, îți poți face și propriul spray acasă, amestecând 60 de picături de ulei esențial de cedru într-o sticlă de culoare închisă umplută cu apă și 28 grame de alcool de cereale. Agită bine amestecul și pulverizează oriunde ai observat prezența căpușelor.
Folosește ulei de eucalipt
Uleiul de eucalipt ucide căpușele la contact. Pentru a folosi acest ulei esențial pentru a scăpa de căpușe, combină 113 grame de apă purificată într-o sticlă cu pulverizator, împreună cu 30 de picături de ulei de eucalipt. Agită bine și pulveriză oriunde dorești să omori căpușele.
Folosește pământ de diatomee
Cum scapi de căpușe. Soluții pentru a le combate în mod natural? Pământul de diatomee este o pulbere făcută din diatomee fosilizate și este una dintre cele mai eficiente modalități de a scăpa de dăunători în mod organic. Deși este complet sigur pentru copii, animale de companie și oameni, acesta este periculos pentru dăunători.
Atunci când căpușele întâlnesc pământul de diatomee, acesta le va deshidrata imediat, omorându-le în câteva ore. Pentru a-l folosi ca un ucigaș de căpușe, presară-l oriunde ai observat căpușe în curte. De asemenea, îl poți folosi pentru a crea o barieră între zonele împădurite și cele cu iarbă. Reaplică acest pământ la fiecare câteva săptămâni, sau după o ploaie puternică.
Dacă dorești să abordezi căpușele cu o soluție mai dură, încercă aceste opțiuni convenționale:
Folosește un pulverizator de ceață
Dacă dorești o opțiune care să ucidă instantaneu căpușele, poți lua în considerare un pulverizator pentru curte. Generatoarele de ceață vor ucide căpușele și alți dăunători. Pentru cele mai bune rezultate, caută un nebulizator care include un insecticid special pentru căpușe, deoarece acesta va acționa cel mai rapid și mai eficient.
Folosește spray-ul de curte cu permetrină
Când vine vorba de pesticide, permetrina este unul dintre cele mai eficiente pentru a ucide căpușele. Pentru cele mai bune rezultate, alege un spray insecticid cu permetrină care este sigur de aplicat pe suprafețele și plantele pe care dorești să le vizezi. Citește cu atenție eticheta produsului și asigură-te că porți îmbrăcăminte de protecție în timpul aplicării.
Folosește acaricide
Acaricidele sunt o familie de pesticide împotriva căpușelor, care pot reduce numărul de căpușe din curtea ta. Deși nu vor scăpa singure de căpușe, ele pot fi eficiente atunci când sunt combinate cu alte metode de control al căpușelor.
Deoarece acaricidele pot fi periculoase și foarte toxice, se recomandă să lucrezi cu o companie profesională de gestionare a dăunătorilor, care se ocupă cu dezinsecția, pentru a aplica pesticidele și pentru a ține copiii, animalele de companie și alte animale în siguranță în acest proces.